Massa i pole - Ericsson sist

Det är upplagt för skrällar i Österrikes Formel 1-tävling.Williamsföraren Felipe Massa var snabbast i tidskvalet - för första gången sedan 2008.Svenske Marcus Ericsson hade sämsta tid.

ANNONS
|

Williamsstallet startar i dubbel pole position. Storfavoriterna körde bort sig en efter en och finländske Valtteri Bottas körde in som tvåa.

- Williams är tillbaka i toppen, och vi är tillbaka för att slåss.
- Efter en lång tid hoppas jag att detta bara är början på stora möjligheter, säger 33-årige brasilianaren Massa.
Mercedesdominans

Mercedesföraren Nico Rosberg, som körde bra på fredagens träning, går in som trea. Mercedes har dominerat säsongen och det är första gången i år som man inte startar i pole position. Stallkamraten Lewis Hamilton kommer starta som nia.

Svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson hade 22:a och sämsta tid. Bekymren från träningarna fortsatte. Flera varv räknades bort för svensken, men det var inget han skyllde på.

- Äh, det var ett riktigt dåligt kval från min sida. Utanför? Jag tror jag var det på något varv, säger han till TV10.

Tiden på 1.12,673 innebär att han är en sekund efter japanske stallkamraten Kamui Kobayashi på tiden 1.11,673, och att jämföra med Massas 1.08,759.

ANNONS
- Det är så klart inte acceptabelt vara så långt efter sin lagkamrat. Men det är en ny chans i morgon, nya omständigheter - hoppas att min bil fungerar lite bättre då.
Missnöjd Vettel

På Red Bull-ring lyckades dock inte Red Bull-bilarna alls.

- Jag är inte glad, låt oss uttrycka det på det sättet. Jag tror att allt är möjligt imorgon, men det är tydligt är att vi inte är lika snabba som vi vill vara, säger tysken Sebastian Vettel - som går ut som 13:e person på söndagen.

Det är första gången på elva år är formel 1 är tillbaka i Österrike - lika många år som två Williamsbilar senast stod i de två första startluckorna.

ANNONS