Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Matchen spelade inför rekordpublik i Agnebergshallen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Matchen lockade rekordpublik

1754 personer såg SM-semifinalen i futsal mellan IFK Uddevalla och Örebro. Det är nytt publikrekord för sporten i Sverige.

– Kom Thomas följ med oss här och sjung!

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Petrit Zhubi var tydlig med att han ville att artisten och kompisen Thomas Stenström skulle vara med och fira segern i omklädningsrummet efter matchen. Stenström sjöng en akustisk version av sin monsterhit "Slå mig hårt i ansiktet" i pausen och var en bidragande orsak till den festliga inramningen av matchen.

– Jag tror det är just det som gör att vi lyckas dra så mycket folk. Att vi gör det där lilla extra, säger Angelo Vega som varit med under hela den resa som IFK Uddevalla gjort fram till sverigeeliten.

IFK Uddevalla satsade på förhand stenhårt på att slå det tidigare publikrekordet som sattes i ett Örebroderby tidigare under säsongen. Och man lyckades med råge. Hela 1754 personer hade tagit sig till Agnebergshallen denna lördagseftermiddagen.

– Vi försöker göra det bra runt omkring och det märks att detta är hela Bohusläns lag. Många spelar fotboll i andra klubbar men samlas kring futsalen hos oss. Sammanhållningen är väldigt bra och vi har kul, säger Angelo Vega.

Mikael Alfredsson vill berömma föreningens marknadsgrupp som låg bakom arrangemanget.

– Det var en bra tid och alla har jobbat stenhårt med detta. Vi har en bra publik som har varit trogna hela vägen och det är kul, säger Alfredsson.

Robert Bagger hoppas också det beror till viss del på att spelet är underhållande.

– Jag tror nog många kommer för att se futsal också, säger han.

WEBB-TV

LÄS OCKSÅ: