Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fabian Zetterlund firar sitt 2–2-mål mot Djurgården.

Matchhjälten: "Starkt av oss att kunna vända"

Elva gyllene sekunder. Det räckte för att Färjestad skulle vända förlust till vinst i ett sprakande SHL-sjöslag på Hovet.

Det var hårt, tufft, utvisningsrikt och böljande.

Till en början var det också en resultattavla som föll hemmalaget i smaken på ett nästintill fullsatt Hovet efter att Niclas Bergfors och Emil Bemström ordnat både ett och två Djurgårdsmål i den första perioden.

- Det var så klart en tuff match. Vi fick inte starten vi ville med två mål mot oss. Men starkt av oss att kunna vända en sådan här match, säger Färjestadsforwarden Marcus Nilsson med en läskburk i näven efter matchen.

Jo, denna sprakande och inramningsmässigt mäktiga tillställning skulle faktiskt avslutas med ett bortajubel till slut.

Även om det upprepade powerplaybombardemang som gästerna stod för under andraperioden till en början var lönlöst i målväg så var det samtidigt ett Djurgården som blev tröttare och tröttare för varje minut med hemmarepresentation i utvisningsbåset.

"På tiden"

Med knappt fyra minuter kvar av mittakten skulle till slut också reduceringsmålet komma, i Färjestads fjärde powerplay i perioden, när Michael Lindqvist var träffsäker från distans.

Medvinden från den reduceringen lyfte fram Färjestad direkt i nästa period.

Först när Oskar Steen vackert passade fram till en fri Fabian Zetterlund som vräkte in en kvitteringspuck med 1.58 på uret.

Elva sekunder och en Djurgårdstimeout efter det kom spelvändningen där Marcus Nilsson, den enda i hela Färjestads lag för dagen som där och då ännu inte hade gjort mål i höstens SHL, gjorde just mål.

- Det gick ju snabbt. Det var viktigt för oss, säger målskytten.

TT: Viktigt för dig personligen att få göra mål också?

- Det var på tiden. Jag har haft alldeles för många lägen för att inte ha gjort mål. Så det var dags.

Ful crosschecking

Tajmingen på Nilssons första kasse för säsongen var klanderfri och fullbordade en dubbelsmäll som Djurgården aldrig kunde resa sig från.

Inte ens när hemmapubliken jublade åt att få beskåda Axel Jonsson-Fjällbys hårfagra och hjälmlösa huvud skulle energiboosten som behövdes infinna sig.

- Jag är väl egentligen ingen fajter, men nu bjöd han upp och då kan jag inte vika ner mig. En sån sak kan ge energi, men nu lyckades vi inte vända på matchen, säger forwarden om sin knytnävsuppgörelse med Sebastian Erixon.

Inte heller Oskar Steens crosschecking i ryggen på Bobo Petersson, som gav matchstraff och Dif-powerplay i resterande 3.24 av matchen, skulle ge utdelning.

- Andra- och tredjeperioden är under all kritik. Vi viker ner oss och tar dumma utvisningar. Vi tappar alla energi och det är där vi tappar matchen, säger Jonsson-Fjällby.

TT: Vad gick snett i inledningen av tredje?

- Vi måste komma ut starkare till en sådan tredjeperiod när vi leder med 2–1 och haft en hyfsat dålig andraperiod. Vi måste komma ut med mer energi men det gör vi inte. Vi har bara oss själva att skylla.