Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
HYLLAD. Matilda Hellqvist fick priset "Årets genombrott i landslaget" vid friidrottsgalan på torsdagskvällen. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Matilda Hellqvist prisad på friidrottsgalan

Matilda Hellqvist, friidrottsfostrad i IK Orient och numera tävlande för Ullevi FK, hyllades på torsdagskvällen i Stockholm.

Svensk friidrott utsåg då sina främsta aktiva och ledare under 2018. 400 meterslöparen Matilda Hellqvist från Uddevalla prisades då som "Årets genombrott i landslaget".

Motiveringen löd: "Mästerskapsdebuterande på EM i Berlin genom att förbättra personliga rekordet med halvsekunden till 52.68 och därmed avancera till sjunde plats genom tiderna".

– Jättekul, jag känner verkligen att jag har tagit steg framåt den här säsongen, säger hon till Bohusläningen.

Orsakerna till det tror hon är flera.

– Dels har jag tränat på bra under året och fått till en säkerhet och bättre teknik i löpningen, men jag har också sluppit småskadorna som ställt till det annars.

Att hon fått chansen i landslaget har dessutom lyft självförtroendet och tryggheten under tävlingarna.

Förberedelserna och hård träning inför nästa säsong är igång, men snart väntar julledigt och helgfirande hemma i Uddevalla.

Strax innan nyår reser hon på träningsläger i Sydafrika innan formen finslipas inför det närmaste målet, inomhus-EM i skotska Glasgow i början av mars.

Galans stora vinnare blev inte oväntat stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis som utsågs till årets friidrottare, inte minst för EM-guldet i Berlin. Han fick också priset "Årets prestation i landslaget" medan hans föräldrar Helena och Greg Duplantis utsågs till årets tränare.