Munkedals BK spelade i det avgörande kvalet till division 2 förra säsongen. De slutade fyra i fyrlagsgruppen där vinnande Hisingens IK tog steget upp.
Munkedals BK spelade i det avgörande kvalet till division 2 förra säsongen. De slutade fyra i fyrlagsgruppen där vinnande Hisingens IK tog steget upp. Bild: Erik Weiefors

MBK flyger vidare efter fjolårets framgångar

Det finns gott om glädje och träningsflit, men ingen uttalad målsättning i årets upplaga av Munkedals BK.
– Vi vill göra en bättre säsong än förra året, säger tränaren Daniel Alfredsson.

ANNONS
|

Under fjolårssäsongen tog sig Munkedals BK till det sista kvalsteget för att gå upp i division 2. Kvalserien blev för tuff då, men klubben har fortsatt att bygga på samma spelare.

Fyra nya har tillkommit i truppen som nu går in i säsongen med ett gott självförtroende.

– De sista veckorna har gått väldigt bra. Alla har hoppat på tåget och vill köra på för att hela tiden bli bättre. Vi har bra närvaro och har roligt tillsammans samtidigt som vi kan ställa krav på varandra, säger Daniel Alfredsson, en av tre MBK-tränare tillsammans med Dennis Gistedt och Oskar Lindqvist.

ANNONS

LÄS MER:Därför kryllar det av importspelare i Hockeytrean

LÄS MER:Gilbert, 23, lämnar Kanada – för spel i UHC

Forwarden Raffaele Maietta, backen Noah Lindqvist, målvakten Melker Konradsson och forwarden Adam Strömberg har tillkommit under sommaren. Totalt har Munkedal 25 spelare som har ökat träningsmängden en aning. Framför allt handlar det om styrka, rörlighet och teori.

Mot Alltrean

Efter framgångarna som tog MBK till kvalserien varade förra säsongen ända in i mars. Med en i stort sett intakt trupp (och ledarstab) hoppas klubben på en ny framgångsrik hockeyvinter som startar med tisdagens match borta mot Lysekil.

– Vi vill göra en bättre säsong än förra året och att ta oss till Alltrean är det första målet. Sedan har vi interna mål för vi vill inte gå ut och sätta onödig press på killarna och säga att vi ska gå upp, säger Daniel Alfredsson.

I MBK:s ledarstab finns också Lennart "Lento" Magnusson, Björn Berggren och Sigge Blomqvist.

Vi direktsänder matchen

Bohusläningen sänder matchen mellan Lysekil och Munkedal på tisdag den 1:a oktober, nedsläpp klockan 19:30.

Kommentatorer är Adam Jönsson och Niclas Jonasson.

Du hittar sändningen här.

ANNONS