Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sex matcher återstår av säsongen för Munkedals BK.  Bild: Håkan Fredriksson
Sex matcher återstår av säsongen för Munkedals BK. Bild: Håkan Fredriksson

MBK kvalar vidare – sex matcher från division 2

Munkedals BK slog Tidaholm i play off och tog sig ett steg närmare division 2. Nu förlänger en kvalserie säsongen med ytterligare några veckor.

En andraplats i Hockeytrean. Sedan en sjätteplats i Alltrean. Det gav play off till Hockeytvåans kvalserie för Munkedals BK.

Segern i den tredje och avgörande matchen mot Tidaholms HF betyder att MBK nu går vidare till kvalserien till Hockeytvåan.

Efter att lagen vunnit var sin bortamatch avgjordes play off-mötet med söndagens kamp på isen i Skogsvallen. Med en stark andraperiod tog Munkedal greppet och vann med 4–1. Hampus Blom gjorde viktiga 2–1 och 4–1 i början av den andra. Övriga målskyttar var Hampus Karlsson och Fredrik Samuelsson.

"Kontrollerade matchen"

– Det var inget större snack om det. Vi spelade med högt tempo och gjorde det enkelt. I lördags var det mycket nervositet men nu släppte hämningarna, vi spelade med ett annat lugn och kontrollerade matchen rätt så bra, säger MBK-tränaren Emil Hedberg.

Även Lions HC Strömstad vann sin play off mot Härryda HC efter en avgörande match på söndagen. 4–3 slutade det i Lionshov där Anton Mattsson blev segerskytt i tredje perioden. Jonathan Lennartsson (2) och Måns Axelsson fixade de övriga målen.

Spelar kvalet utan press

Kvalet till tvåan inleds den åttonde mars och spelas i en serie med fyra lag. För Munkedals BK väntar troligtvis (förbundet har inte bekräftat de fyra grupperna ännu) Tibro IK från division 2 samt HC Lidköping och Hisingens IK. Lagen möter varandra hemma och borta under tolv dagar så det blir ett intensivt matchande som avslutar hockeysäsongen.

För Lions del räknar de med att möta Hovås HC, Göteborgs IK och Nittorps IK i sin kvalserie.

Det lag som slutar överst i respektive kvaltabell flyttas upp till hockeytvåan.

– Roligt att vara i kval till division 2 med Munkedal för första gången. Vi har ingen press på oss utan ska göra det så bra vi kan och se hur långt det bär, säger Emil Hedberg.

Eftersom kvalserien startar om knappt två veckor ska MBK ha några dagar ledigt innan träningen drar igång. Under kvalet blir det match varannan dag och då hinner de i stort sett inte träna alls.

Exakt hur spelschemat blir är inte klart ännu men sista omgången går den 20 mars.