McGregor besegrad efter otäck benskada

För andra gången i år har Dustin Poirier besegrat Conor McGregor i UFC, men den här gången krävdes ingen större prestation. Irländaren fick bäras ut på bår redan i första ronden efter en otäck benskada.

ANNONS

Det var upplagt för stormatch när de två gick upp mot varandra i ett fullsatt T-Mobile Arena i Las Vegas på söndagsmorgonen, svensk tid. Bland åskådarna fanns USA:s förre president Donald Trump.

Men varken Trump eller någon av de övriga drygt 20 000 åskådarna fick se den dust man hade väntat sig, för redan i första ronden fick McGregor kliva av skadad. Det var när han skulle sätta ned vänsterfoten i golvet som benet vek sig i en onaturlig ställning och irländaren föll till golvet.

McGregor tvingades kasta in handduken och Poirier kunde därmed utropas till vinnare.

– Det här är inte slut, lovade en frustrerad Conor McGregor innan han fick bäras ut ur ringen.

ANNONS

UFC:s ordförande Dana White bekräftade även på en presskonferens efter matchen att man siktar på att de båda ska mötas på nytt.

– Det suger, det är brutalt, det är inte så man vill att en match ska sluta. Dustin Poirier ska slåss för titeln och när Conor är läkt och redo så blir det en returmatch, skulle jag tro, säger White.

Poirier kommer nu få slåss om lättviktstiteln mot brasilianaren Charles Oliveira, som tog bältet när han besegrade Michael Chandler i maj.

Dustin Poirier och Conor McGregor har mötts två gånger tidigare: 2014 när McGregor vann på knockout efter bara 106 sekunder, och i januari i år, när Poirier skakade om kampsportsvärlden och knockade McGregor redan i andra ronden.