Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På svensk mark. Tar svensk/norske Jack "The Joker" Hermansson sin andra UFC-seger på söndag kväll?

Med gåshud in i Globen för The Joker

Tredje matchen – och den största hittills. Jack Hermansson kliver in i Globen på söndag kväll. – Jag får gåshud varje gång, säger The Joker.

Sedan i onsdags har Jack "The Joker" Hermansson varit i Stockholm. När Bohusläningen når honom på fredagsförmiddagen har han en lugn stund på hotellet mellan intervjuer och fototillfällen. Söndagens gala i Globen är ständigt närvarande och det stora målet för 28-åringen från Uddevalla.

Uppvaktningen och lyckönskningarna kommer tätare. The Joker gillar uppmärksamheten inför sin första MMA-fajt i Sverige.

– Det är bara trevligt att folk uppskattar det jag gör och önskar lycka till. Jag trivs i rampljuset och det tror jag att man måste göra för att hålla på med det här.

Känner du någon nervositet?

– Det har varit lugnt nu men väldigt nervöst veckan innan jag åkte hit. Det kickar in när man minst anar det och jag blev lite nervös nu när du frågade. Man ska ta åt sig nervositeten och tänka att det är helt okej, inte kämpa bort den, skrattar han.

Tiden fram tills han kliver in i oktagonen försöker Oslobon att hålla fri från all anspänning.

– Jag jobbar på att vara avslappnad innan för att inte bränna för mycket energi. Sista timmen när uppvärmningen börjar är det fullt fokus och jag pratar taktiskt med coacherna, säger The Joker.

När det blir dags att kliva in i Globen på söndag kväll gör han det som vanligt till tonerna av "The Joker" som artisten Damien gjort för MMA-stjärnan. Det är inte många inom sporten som har en egen låt och artisten ska också spela på Hermanssons efterfest efter UFC-galan.

– När du står precis bakom och hör publiken blir man väldigt nervös. Sedan kommer energin rusandes och jag får gåshud varje gång. Det är väldigt speciellt och många känslor på en gång. Intensivt. I vår sport går man match väldigt sällan och resultatet skapar väldigt stora känslor. Jag har längtat länge och matchen är belöningen i sig.

Galan frontas av Alexander "The Mauler" Gustafssons match mot Glover Teixeira. Ytterligare fem fajter finns på huvudkortet där Jack Hermansson går upp mot amerikanske Alex "The Spartan" Nicholson.

Efter en UFC-seger i Hamburg och en förlust i Sao Paulo är Hermansson knapp förhandsfavorit inför sin tredje match enligt spelbolagen.

– Jag såg det. Det brukar vara så men det spelar inte så stor roll i den här sporten. Oftast är det ovisst och det är lite som avgör, oddsen spelar ingen roll, säger han.

Supporten finns och från födelsestaden Uddevalla är det många som följer Jack Hermansson. Precis som vid UFC-debuten i Hamburg 2016 väntas familj och vänner göra resan för att stötta honom.

– Det är massvis av folk från Uddevalla som kommer, kända och okända, och det är kul. Jag märker att många skriver till mig och intresset är stort från Uddevalla. Ett bra stöd.

I januari blev det klart med matchen mot Nicholson. Nu är Uddevallas starkaste fajter framme vid målet.

– Det är det här som har funnits i huvudet sedan dess. Jag vet inte hur många veckor men det är en lång tid som jag har förberett mig. Det är otroligt stort att gå en match på svensk mark där alla som har följt mig i karriären får en chans att komma. Det blir extra roligt och som alltid i MMA så står allt på spel, säger Jack "The Joker" Hermansson.