Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Natasa Camdzic byter Falköping mot Uddevalla för att spela med Kropps. Bild: Erik Weiefors

Med hög fart från Falköping

Kropps bygger sakta upp truppen inför återkomsten i division 1. Utöver uppflyttade talangen Johanna Östblom är det bara en ny spelare som anslutit: Natasa Camdzic från Falköping.

Det var genom Sanjin Bahijarevic, ungdomstränare i Kropps, som Natasa Camdzic fick kontakt med Uddevallaklubben. Hon var sugen på en utmaning och chansen att spela i division 1 ville hon ta.

Tidigare har niometersspelaren tillhört Falköpings AIK i division 2 och 3. I ungdomsåren spelade hon också med Landskrona.

– Jag har spelat mycket vänsternia i Faik men också på kanten när jag var yngre. Jag startar ofta satsningarna och går på genombrott. Jag är den snabba spelaren, säger Natasa Camdzic.

Flyttar till Uddevalla

Vi träffade Natasa efter hennes tredje träning med Kropps. Än så länge pendlar hon från Falköping men planerar att flytta till Uddevalla inom kort för att kunna träna för fullt med laget.

– Jag har haft lite skador i ryggen tidigare men nu går det bra, säger 21-åringen som vill satsa mer på handbollen under den kommande säsongen.

"Hon ser spelet"

Tränaren Robert "Obbe" Östblom ser nyförvärvet som en allsidig spelare med potential.

– Hon är träningsvillig så när hon väl kommer igång och hittar tempot så har hon spelet i sig. I Falköping spelade hon på flera positioner och det är bra för hon ser spelet, säger Kroppstränaren.

LÄS MER: Han blir ny tränare för Kropps damer

I övrigt är Kroppstruppen något tunn men samtidigt finns många spelare som har varit med under flera säsonger tidigare.

– Stommen har rutin men att få in några till hade varit guld värt. Det gäller att alla är friska under hela säsongen. Det är svårt att hitta spelare och vi behöver framför allt en målvakt bredvid Julia (Johansson). Vi har Vilma Karlsson men hon ska spela med juniorlaget också, och där är hon ensam målvakt, säger "Obbe" Östblom.