Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Medaljkandidater från Hälle till SM

Under helgen genomförs terräng-SM på Öland och Hälle IF skickar ett starkt startfält till tävlingen.

Hela de regerande mästarna i lagtävlingen för damer är även på plats under årets upplaga av terräng-SM. Alla kommer från Hälle IF och består av Meraf Bahta, Linn Nilsson och Samrawit Mengstaeb.

– De vann ohotat förra säsongen och Meraf (Bahta) vann även individuella tävlingen förra året. Så det är ett starkt startfält, säger Benjamin Åberg, Barn- och ungdomsansvarig i Hälle IF.

Löpare i fin form

Löparna kommer till tävling med fin form. Senast förra veckan slog Bahta till med ett svenskt rekord i terräng under en tävling i Norge.

– Det var förvånande för både oss och henne. Hon har haft en tuff säsong av förklarliga skäl och har egentligen varit i väldigt bra form både inför inomhus-VM och senast nu på EM. Det kanske var en reaktion på allting som har hänt, säger Benjamin Åberg som syftar på den dopningsutredning som Meraf Bahta är inblandad i.

Även Linn Nilsson slog till med ett fint resultat under tävligen i Norge.Trots att hon dragits med vadproblem under hösten.

– Egentligen passar inte det här underlaget Linn (Nilsson) så bra. Det passar egentligen Samrawit (Mengstaeb) bättre. Men Linn är en väldigt stark löpare ändå, säger Åberg.

"Årets komet"

Hälle har även med sig ett gäng juniorer. Sistaårsjunioren Olle Ahlberg är en av favoriterna. Han kom till klubben under säsongen då han tidigare bara sprungit "för skojs skull".

– Han är årets komet och har haft en jättefin säsong. Vi satte honom i träning med Ulf Friberg och det har verkligen gett resultat. Jag tror han redan är den tredje snabbaste i Bohuslän någonsin, säger Åberg.

Två andra medaljkandidater bland juniorerna är Samuel Fitsumbrhan i P19 samt Tilda Knauer som för första gången deltar i terräng-SM i klassen F15.

– Det är svårt att veta i F15-klassen eftersom det är första året de löparna deltar. Men jag tror att Tilda (Knauer) kan ha en bra chans på medalj, säger Åberg.