Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg. Arkivbild.
Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg. Arkivbild.

Mellberg: "Brutalt poängtapp"

Han var otroligt nöjd med matchen överlag. Bortsett från en detalj: misstaget i slutet.

ANNONS
|

Olof Mellberg var tydlig med sin frustration efter mötet med exallsvenska Helsingborg. Tränaren trummade med fingrarna i bordet, vilade huvudet i höger- och vänster hand och hade hela tiden besviken, tom blick.

Känslorna kretsade kring situationen i slutminuterna, då hemmalaget drog på sig en frispark och gästernas Johan Persson sedan nickade in bollen från Darijan Bojanic till 1–1.

- Jag är otrolig besviken i beslutsfattandet och sättet att hantera den situationen, både före och efter på själva frisparken. Otroligt onödigt misstag i slutminuten, sade Mellberg.

ANNONS

- Det känns som ett brutalt poängtapp. Det kändes som att vi var mer överlägsna nu än vad vi var i cupen och på bortaplan. Det var en otroligt väl genomförd match fram till sista minuten. De hade två chanser och båda var när de var en man mindre. Det gör att det svider lite extra, så klart.

Brommapojkarna öppnade

Och det är lätt att förstå honom.

För fram till Edwin Gyimahs utvisning i 76:e minuten handlade matchen i princip bara om Brommapojkarna.

Med hög och aggressiv press i defensiven såg hemmalaget till att gästerna inte hittade in till fria, farliga ytor för att skapa några chanser.

I stället var det BP, med snabbt och rappt anfallsspel, som vid flera tillfällen tvingade Pär Hansson till fina, avgörande räddningar. Helsingborgsmålvakten hade dock ingen chans på Gustav Sandberg Magnussons nick i 14:e minuten. Lagkaptenen nådde högst på Markus Gustafssons hörna och skickade in 1–0-målet.

Sedan fortsatte halvleken att handla om Brommapojkarna. De hittade flera bra lägen – där Viktor Gyökeres hade den allra bästa möjligheten i slutminuten av första halvlek – och borde ha gjort ytterligare något mål.

ANNONS

Dominansen fortsatte sedan i andra och enligt Mellberg borde matchen ha varit vunnen långt innan det där misstaget i slutminuten.

- Vi hade massor av chanser. Det var brutalt hur vi missade, sade han.

- Jag är otrolig nöjd med matchen. Vi följde matchplanen till fullo och dominerade den här matchen från början till slut, på alla sätt och vis egentligen. Man kan dominera på många sätt och vi gör det på alla sätt, tycker jag.

Persson kvitterade

Sedan fick Gyimah sitt andra gula kort – och Helsingborg kom in i matchen.

Först tvingades målskytten Sandberg Magnusson till en akrobatisk räddning på mållinjen för att få stopp på Oke Akpovetas avslut.

Sedan skickade Johan Persson in kvitteringen.

- Den här kommer sitta i ett tag. Det var extremt onödigt. Det var en otrolig dominans som skulle ha gett oss tre poäng, sade Olof Mellberg.

ANNONS
TT
Fakta: Topplagens spelschema

Sju matcher återstår av superettan. Ettan och tvåan går direkt upp till allsvenskan medan trean får kvala mot klubben som slutar på 14:e plats i allsvenskan.

Topplagen Dalkurds, Brommapojkarnas och Trelleborgs avslutande matcher.

Dalkurd, 48 poäng:

Gefle (b) på lördag.

Varberg (b) den 23 september.

Syrianska (h) den 1 oktober

Öster (h) den 14 oktober.

Brommapojkarna (b) den 24 oktober.

Gais (h) den 28 oktober.

Trelleborg (b) den 4 november.

Brommapojkarna, 48 poäng:

Norrby (borta) på söndag.

Åtvidaberg (hemma) den 23 september.

Gais (b) den 30 september.

Syrianska (b) den 17 oktober.

Dalkurd (h) den 24 oktober.

Öster (b) den 30 oktober.

Gefle (h) den 4 november.

Trelleborg, 42 poäng:

Öster (b) på måndag.

Örgryte (b) den 26 september.

Varberg (h) den 2 oktober.

Falkenberg (b) den 15 oktober.

Åtvidaberg (h) den 22 oktober.

Frej (b) den 27 oktober.

Dalkurd (h) den 4 november.

ANNONS