Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia Mellegård lämnar Sävehof för Köpenhamn efter säsongen. Arkivbild.

Mellegård klar för Köpenhamn

Svenska landsslagsspelaren Olivia Mellegård lämnar Sävehof efter säsongen. Den 22-åriga vänstersexan är klar för Köpenhamn, där hon skrivit på ett treårskontrakt.

"Jag vet inte vad jag är mest glad över med flytten. Det blir en ny miljö, en ny liga och ett nytt lag, så det ska bli riktigt spännande. Jag tycker att Köpenhamn har ett intressant och inspirerande spel och ett lag med riktigt bra spelare", säger Olivia Mellegård till klubbens hemsida.

I Köpenhamn kommer hon att bli lagkamrat med landslagskollegorna Marie Wall, Linn Blohm, Johanna Bundsen och Hanna Blomstrand.

Mellegård har länge tillhört toppskiktet i den svenska högsta serien i handboll, SHE, och har också varit framstående i landslaget.

"Hon är en mycket allsidig spelare som också har spelat på nio meter och täckt upp i mittförsvaret, men hon kommer till oss som kantspelare", säger Köpenhamns tränare Claus Mogensen.

Före flytten ska dock Mellegård försöka spela hem ett andra raka SM-guld till Sävehof, som är klart för final mot Skuru.