Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Valet klart. Meraf Bahta ska springa 1500 meter i inne-EM där kvalet går på fredag.

Meraf Bahta väljer 1500 meter i inne-EM

Det blir 1500 meter också för Meraf Bahta vid inomhus-EM i Belgrad kommande helg. Hon och klubbkompisen Linn Nilsson springer försök på fredag eftermiddag.

Inomhus-EM i friidrott inleds på fredag i Belgrad. Det har hittills varit oklart om Hälles löparstjärna Meraf Bahta ska välja att springa 1500 eller 3000 meter då hon var uttagen på båda distanserna. Tränaren Ulf Friberg sa till Bohusläningen för en dryg vecka sedan att det är ett tjuv- och rackarspel.

– Det finns tio aktiva som kan dubbla distanserna och vi vet ännu inte vilka som kommer till start. Det sägs att Sifan Hassan (Holland) kanske inte kommer till start, att Laura Muir (Storbritannien) som är överlägset bäst i år ska springa båda och försöka sig på en dubbel med final 1500 på lördagen och 3000 på söndagen. Så vi har bestämt att anmäla Meraf på bägge distanserna, men tanken är att hon inte ska springa bägge. Vi gör ett val när vi har sett startlistorna i början av nästa vecka - väl medvetna om att många andra tänker på samma sätt, sa Friberg till Bohusläningen då.

Nu har alltså listorna kommit och det är enligt Svenskt Friidrott på twitter så att både Meraf Bahta och Linn Nilsson springer 1500 meter. "Meraf Bahta och Linn Nilsson springer 1 500 meter på fredag och avstår 3 000 meter som de också var uttagna till." skriver Svensk Friidrott i en tweet.

Att Linn Nilsson väljer 1500 meter var väntat.

– Linn är mest trygg med den distansen även om hon har en finalchans på bägge distanserna om hon springer riktigt bra. Vi tror det går att få ut mer på 1500, sa Friberg tidigare till Bohusläningen.

Bohusläningen har sökt Ulf Friberg för en kommentar.