Barcelonas Lionel Messi firar sitt andra mål mot Alavés med Paco Alcacer.

Messi ordnade Barcelonasegern

|

Barcelona inledde fotbollssäsongen utan två av sina främsta målskyttar förra säsongen, utköpte Neymar och skadade Luis Suárez.

Men det går bra ändå när man har Lionel Messi i laget.

Andra raka segern kom borta mot Alavés och Messi gjorde båda målen i 2–0-segern.

Först missade argentinaren en straff i första halvleken. Sedan tog han revansch på sig själv. Tio minuter in i andra halvlek tog Messi bollen inne i straffområdet och satte sitt första mål. Elva minuter senare tog argentinaren vara på en Alavés-miss och klippte in 2–0 på halvvolley.

- Vi är glada för att vi har klarat av en svår prövning. Nu har vi sex poäng och kan gå vidare, säger Barca-tränaren Ernesto Valverde.

Sedan Barcelona tappat Neymar till Paris Saint-Germain har man värvat Ousmane Dembele från Dortmund. Och Valverde hoppas på ytterligare någon förstärkning innan transferfönstret stänger på torsdag.

- Vi hoppas ha ett ännu bättre lag då, säger han.