Anfallaren Marcus Antonsson och hans Malmö FF möter Wolfsburg i den andra matchen av 16-delsfinalen i Europa League. Hemma i Malmö måste ett 1–2-underläge vändas för avancemang till åttondelsfinal. Arkivbild.
Anfallaren Marcus Antonsson och hans Malmö FF möter Wolfsburg i den andra matchen av 16-delsfinalen i Europa League. Hemma i Malmö måste ett 1–2-underläge vändas för avancemang till åttondelsfinal. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

MFF-stjärnan: "De har respekt för oss"

Wolfsburg såg aldrig ut att gå för ett tredje mål på hemmaplan. Det ger Malmö FF slagläge för en åttondelsfinal i Europa League.
– Det är inget övermäktigt motstånd, säger anfallaren Marcus Antonsson inför hemmareturen där ett 1–2-underläge ska vändas.

ANNONS

Malmö FF föll med 1–2 borta mot Bundesligasjuan Wolfsburg i den första matchen av 16-delsfinalen i Europa League. Det innebär att MFF måste vinna för att kunna nå åttondelsfinal, men det räcker samtidigt med en 1–0-seger på hemmaplan på torsdag.

– Vi vet om hur starka vi är här hemma och med den energi som vi får av våra supportrar hoppas och tror jag att vi får en helt annan matchbild på stadion, säger anfallaren Marcus Antonsson.

"Är något unikt"

MFF har vänt liknande – och större – underlägen under tidigare år i Europakvalen. Salzburg har slagits ut två gånger om (2014 och 2015). Även Sparta Prag (2014) har fått åka hem från Malmö som förlorare – likaså skotska Celtic (2015). Även om Marcus Antonsson inte spelade för MFF under den perioden har 28-åringen upplevt hemmasupportrarnas stöd i andra Europamatcher.

ANNONS

– Man har varit runt på många ställen i Europa, men det finns ingenting som slår inramningen här på stadion. Det ger en fantastisk kick. Europakvällarna på stadion är något unikt och något extra. Det är svårt att sätta fingret på vad det gör med oss spelare, men det ger oss en fantastisk energi, säger Antonsson, som anslöt till MFF sommaren 2018.

Under de framgångsrika Champions League-kvalen var MFF i säsong, men ett Wolfsburg mitt i Bundesligasäsongen är ett helt annat motstånd.

– Det är ett bra fotbollslag så klart. De spelar i Bundesliga, med vad allt det innebär. Men är det inget övermäktigt motstånd, säger Antonsson.

I Tyskland förra veckan tog Malmö ledningen i upptakten av den andra halvleken genom Isaac Kiese Thelin på straff. Blott två minuter senare var det kvitterat och i den 62:a minuten föll Wolfsburgs segermål.

"Vassa i omställningar"

TT: Det såg inte ut som att de gick överdrivet mycket framåt för ett tredje mål. Överraskade det dig att de inte gjorde det med tanke på att ni är starka på hemmaplan?

– Jag tror att de har respekt för oss också. De vet att vi är vassa i omställningar. Det är klart det är en balansgång det där. De fick samtidigt inte släppa in två på hemmaplan, för då hade det blivit väldigt jobbigt för dem. Jag har inte tänkt så mycket på det. I det läget som blev var de säkert väldigt nöjda med att vinna matchen.

ANNONS

TT: I fjol åkte ni ut mot den slutliga Europa League-vinnaren Chelsea på bortaplan. Hur stort skulle det vara om ni nu gick vidare till åttondelsfinal?

– Det skulle vara en stor bedrift med tanke på hur tidigt vi är i säsongen och Wolfsburg är ett bra lag, säger Marcus Antonsson.

Daniel Kihlström/TT

Malmö FF förlorade förra veckan med 1–2 på bortaplan mot tyska Wolfsburg i 16-delsfinalen av Europa League. Returen spelas på torsdagen i Malmö.

Resultat som skickar MFF vidare till åttondelsfinal:

+ Seger med 1–0 – vidare genom mål gjorda på bortaplan.

+ Vinst med mer än två mål – vidare genom det sammanlagda resultatet.

Resultatet som ger förlängning:

+ Seger med 2–1 till MFF. Då väntar förlängning med speltiden två gånger 15 minuter. Om båda lagen gör lika många mål i förlängningen är Wolfsburg vidare genom fler gjorda mål på bortaplan. Slutar förlängningen mållös väntar straffläggning.

Resultat som skickar Wolfsburg vidare till åttondelsfinal:

+ Alla oavgjorda resultat – vidare genom det sammanlagda resultatet.

+ Alla uddamålsförluster förutom 0–1 och 1–2 – vidare genom fler gjorda bortamål.

Åttondelsfinalerna lottas på fredag.

ANNONS