Arnor Traustason jublar efter MFF:s 1–0-mål.
Arnor Traustason jublar efter MFF:s 1–0-mål. Bild: Liselotte Sabroe

MFF vidare i Europa League – vann gruppen

Malmö FF vann sin grupp och är klart för 16-delsfinal i Europa League – efter seger i Köpenhamn. Ett sent självmål från den svenske FCK-backen Sotirios Papagiannopoulos blev matchens enda mål.
– Vi förtjänar det, säger Arnor Traustason i Kanal 9.

Resultatet på Parken spelade i slutändan ingen roll i fråga om avancemang. För Dynamo Kiev, som inför den sista omgången låg trea i gruppen, behövde vinna hemma mot Lugano för att ha en chans att passera FC Köpenhamn eller Malmö FF i Europa League-gruppen.

Så blev det inte – matchen slutade 1–1 – och det innebär att båda de nordiska klubbarna avancerar till 16-delsfinal.

– Vi gjorde det fantastiskt i gruppen, fantastiska matcher. Vi förtjänar det, säger Arnor Traustason om avancemanget.

"Jobbig match"

Men det fanns en viktig förstaplats att spela om, inte minst när det kommer till slutspelslottningen. Den placeringen hade Köpenhamn greppet om innan matchen på ett fullsatt Parken skulle börja, men hemmalaget lyckades inte behålla övertaget.

– Det var en jobbig match, första halvlek hade de kontroll på matchen. Men vi hade det tålamodet vi behövde, de är starka här hemma. Men vi vann, säger Traustason i Kanal 9.

Efter en något tillknäppt första halvlek, utan några riktiga klara målchanser, gick MFF hårdare för segern i den andra. Till slut gav det utdelning. Ett inlägg från Eric Larsson till höger letade sig fram till Arnor Traustason i straffområdet, som fick in bollen i mål via svenske Sotirios Papagiannopoulos i FCK:s backlinje. Målet noterades som ett självmål.

– Jag tror att min nick var på väg ut så det var nog självmål faktiskt, säger Traustason.

Drömslut för Rosenberg

FC Köpenhamn fick in bollen i nät ungefär tio minuter senare, men det dömdes bort för offside. MFF höll ut hela vägen och såg inte bara till att säkra fortsatt spel i Europa och en förlängd säsong över nästa år – det innebar också att lagkaptenen Markus Rosenberg fick avsluta karriären med en seger.

Efter slutsignalen gick 37-åringen till de tillresta MFF-fansen på bortasektionen, där lagkaptenen och supportrarna tackade varandra för den här tiden.

– Det känns bra såklart. Jag kunde inte drömma om ett bättre slut. Två segrar och gruppseger... Det är bra, säger en leende Rosenberg.