Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Totalt räddade Mikael Appelgren 16 skott mot Angola. På onsdag väntar nästa gruppspelsmatch i VM, mot Qatar. Bild: LUDVIG THUNMAN

Mikael Appelgren: "Min känsla var att jag skulle rädda varenda skott"

Han räddade 47 procent av skotten och belönades med betyget fem plus i Aftonbladet. Mikael Appelgrens prestation mot Angola var något utöver det vanliga.
– Min känsla var att jag skulle rädda varenda skott, säger han.

Sverige har fått en kanonstart på VM. Tre raka segrar och båda målvakterna – Mikael Appelgren och Andreas Palicka – har storspelat i var sin match.

Senast, under måndagskvällen mot Angola, var det den förstnämnda som hade uppvisning mellan stolparna.

Mikael Appelgren räddade 47 procent av skotten.

Siffrorna talar för sig själv och 29-åringen från Uddevalla var den enda i den svenska truppen som hedrades med betyget fem av fem plus i Aftonbladet.

– Det är härligt att bli bedömd på ett sådant sätt. Jag fick en tuff start, men lyckades hitta tillbaka in i matchen och vi lyckades vinna klart. Samtidigt är det lagets prestation som är viktigast, säger Mikael Appelgren.

"Jag är jättenöjd"

Sverige hade stundtals lekstuga med Angola och i den andra halvleken släppte Sverige bara in fem mål.

Tacka Mikael Appelgren för det.

– Jag vill inte snacka ner Angola, men det är klasskillnad mellan oss. Samtidigt vann de premiären mot Qatar som är ett bra lag. Oavsett så är jag jättenöjd med att rädda 47 procent av skotten. Det är inte så ofta som jag lyckas med det.

I andra halvlek fick Mikael Appelgren en härlig känsla i kroppen. Han mer eller mindre tog allt som kom i hans väg.

– Ja, då tänkte jag: kom gärna och skjut på mig. Jag såg varje skott med optimism och då var min känsla att jag skulle rädda varenda skott.

Lärde sig i Kropps

Mikael Appelgren erkänner att han före måndagskvällens match kände sig relativt svag i kroppen eftersom han haft bihåleinflammation.

– Jag fick jobba mig igenom det trots att jag inte kände mig 100 procent fräsch.

Mot Angola tog han totalt 16 skott av 34 möjliga.

Men vilken är egentligen hans favoriträddning?

– Jag gillar att hoppa upp och ”x:a” stort vid frilägen. När jag får till de räddningarna är jag väldigt bra på dem. Det är en talang som jag tränade upp som A-pojk i Kroppskultur. Då övade vi med en studsmatta tillsammans med tränaren Sanjin (Bahtijarevic). Det ska han ha beröm för.

Mikael Appelgrens favoriträddning är att "x:a". En räddning där målvakten formar kroppen som ett x. . Bild: PETTER ARVIDSON