Milan tog en viktig seger mot Celtic i Europa League-gruppspelet.
Milan tog en viktig seger mot Celtic i Europa League-gruppspelet. Bild: Antonio Calanni/AP/TT

Milan vände, vann och säkrade slutspel

Milan var utan den skadade Zlatan Ibrahimovic i kvällens Europa League-möte med Celtic. Trots det lyckades laget besegra Celtic med 4–2, och säkrade därmed en slutspelsbiljett.

Det började tungt för "Il Rossoneri". Rade Krunic slarvade med bollen utanför eget straffområde, och Tom Rogic kunde göra 1–0 för skottarna redan efter sju minuter. Odsonne Édouard dubblade den ledningen efter en kvart.

Sedan trampade Milan igång. Hakan Calhanoglu slog in 1–2 på frispark i minut 24, och Samu Castillejo kvitterade två minuter senare.

Jens Petter Hauge startade i Ibrahimovics frånvaro, och norrmannen gjorde en fin insats. Han fick även kröna den med ett 3–2-mål. Brahim Díaz fastställde slutresultatet 4–2 efter pass från Hauge.

Franska Lille tog dock ett grepp om gruppvinsten när man besegrade Sparta Prag med 2–1. Daniel Moberg-Karlsson spelade en halvlek för tjeckerna.

Segrarna för Lille och Milan innebär att båda klubbarna har säkrat slutspel inför den sista gruppspelsomgången. De båda kommer nu att göra upp om förstaplatsen i gruppen, och därmed potentiellt lättare motstånd i slutspelet.

Svag insats av Isak

En kväll där svenskinslagen var begränsade fick Alexander Isak chansen från start för Real Sociedad mot gruppjumbon Rijeka. Den chansen tog han dessvärre inte. Svensken missade ett flertal lägen, och blev utbytt i den 58:e minuten.

Matchen slutade det med poängtapp för Real Sociedad – ett dyrbart sådant. Rijeka lyckades ordna 2–2 efter hård spansk press mot slutet.

Napoli tappade även de poäng. 1–1 mot AZ betyder att nederländarna har en god chans att nå slutspel före Real Sociedad.

Inför gruppspelets sista omgång står Alkmaar och Real Sociedad på samma poäng. AZ tar emot Rijeka på hemmaplan – och Real Sociedad ställs mot gruppettan Napoli.

Tottenham tappade poäng

Tottenham säkrade slutspelsplatsen, trots ett sent poängtapp borta mot LASK Linz. Gareth Bale blev målskytt för de liljevita i matchen som slutade 3–3.

Grannarna i norra London, Arsenal, gjorde sitt jobb hemma mot Rapid Wien. Arsenal vann med 4–1 inför 2 000 fans på Emirates Stadium.

Braga besegrade Muamer Tankovics AEK Aten med 4–2. Svensken hoppade in i den 60:e minuten.

Leicester åkte på en överraskande förlust borta mot ukrainska Zorja Luhansk. Hemmalaget gjorde matchens enda mål i den 84:e matchminuten.