Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Emma-Nellie Örtendahl. Bild: JOSEFINE LOFTENIUS

Missade tredje raka VM-titeln

Emma-Nellie Örtendahl är just nu på plats i Förenade arabemiraten för att för att försvara sin VM-titel. Finalen avgjordes under fredagen men det blev ingen tredje seger.

Jetskiföraren Emma-Nellie Örtendahl från Älvängen har tagit två VM-guld på raken. I Sharjah, Förenade arabemiraten, jagade hon sitt tredje.

Örtendahl, som representerar Orust jetskiklubb, berättade inför sista heatet om hur hennes förutsättningar såg ut.

– Jag är sju poäng upp till förstaplatsen. Jag behöver vinna och hon som leder just nu får bli som bäst trea för att jag ska ta guldet.

"Tufft motstånd och lite kaos"

Sista finalheatet gick inte riktigt som planerat. Örtendahl var tvungen att dra av på gasen för att inte riskera tjuvstart. Hon kom ikapp täten, men lyckades inte ta sig förbi vinnaren.

"Det blev en andraplats i heatet vilket betyder andraplats i VM! Tufft motstånd och lite kaos i starten som inte var till min fördel. Men så kan det gå, är nöjd med resultatet ändå, det har varit en jobbig säsong", skriver Örtendahl i ett sms efter finalen.

Vann gjorde lettiskan Krista Uzare.

Tävla mot killar?

I slutet av november berättade Emma-Nellie Örtendahl för GP om sina planer att gå över till herrklassen om hon vinner ett tredje VM-guld.

– Vinner jag detta har jag vunnit det mesta man kan vinna och jag känner mig ganska klar. Då är det bara att gå till killarna som gäller. Om jag inte har några nya mål så kan jag lika gärna sluta – och det vill jag inte.

Frågan är nu efter det nyvunna VM-silvret om Örtendahl fortsätter i damklassen, eller väljer att gå över till herrklassen.

LÄS MER: Emma-Nellie har vunnit allt – vill nu vinna herrklassen