Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Janne Andersson med checken till de lokala klubbarna i Västra Götalands län. Bild: Bildbyrån

Mitt i krisen – pengaregn över lokala klubbarna

Coronakrisen har satt ekonomisk press på många idrottsföreningar. Men nu kommer ett glädjande besked för klubbarna. Svenska spel, via initativet Gräsroten, gör en förskottsbetalning på tre miljoner kronor i Västra Götaland.

Totalt får 591 föreningar i regionen dela på sammanlagt 3 028 911 kronor. IFK Göteborg är den förening som får mest pengar, drygt 200 000 kronor.

I Bohusläningens spridningsområde är det Oddevold som toppar listan med sina 27 265 kronor följt av Kungshamns IF på 23 425 kronor.

– Det är en prövande tid för alla och den svenska fotbollsfamiljen utgör inget undantag. Svenska Spels Gräsroten har länge varit en viktig byggsten för ungdomsfotbollen och jag hoppas att förskottsbetalningen kan hjälpa till göra en liten skillnad för Västra Götalands fotbollsföreningar, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, i ett pressmeddelande.

Bland övriga föreningar som får bidrag från Gräsroten syns bland annat Stångenäs AIS (15 481 kronor), Lysekils AIK (14 131 kronor) och Ljungskile SK (12 964 kronor).

– Det här är en positiv nyhet. Många idrottsföreningar har tappat intäkter till följd av Corona-pandemin och ungdomsidrotten behöver allt stöd den kan få i detta läge, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.