Kalmars Viktor Elm, till höger, jublar efter sitt 1-0-mål mot Helsingborgs IF på Guldfågeln arena.
Kalmars Viktor Elm, till höger, jublar efter sitt 1-0-mål mot Helsingborgs IF på Guldfågeln arena.

Mittbackarna bakom Kalmars seger

Fidan Aliti nickade fram Viktor Elm som såg till att Kalmar inte behövde spela oavgjort för fjärde matchen i rad. 

ANNONS
|

Kalmar har haft en oförmåga att vinna matcher och göra mål. Inför matchen mot Helsingborg hade de fem oavgjorda på sju matcher. Framför allt de senaste två matcherna borde de, sett till spel och avslut, vunnit.

- Vi har verkligen dominerat de två senaste matcherna, men i dag när vi inte spelar bra alls då vinner vi. Men vi tar det, det var jätteviktigt att ta tre poäng i dag, säger Rasmus Elm.

ANNONS

Övertag för Helsingborg

Och man får ge Rasmus Elm rätt för efter en ganska medioker första halvlek var det Helsingborg som var det bättre laget i andra halvlek och skapade de bästa chanserna.

- Jag tycker att vi gör en bra match, vi spelar bra och skapar tillräckligt för att vinna matchen. Vi har gjort två bra insatser i rad nu men har bara fått en poäng med oss, det är lite surt, säger Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung.

Helsingborg hade flera bra chanser, den bästa hade inhopparen Andri Bjarnason. Målvakt Lucas Hägg-Johansson var överspelad och den isländska anfallaren skulle bara lägga bollen i mål, men där dök Fidan Aliti upp.

- Han är smart Fidan, han täcker upp fint där, sa Hägg-Johansson.

- Jag såg att Viktor (Elm) gick höger så jag gick åt vänster och där kom bollen. Det var ett skönt ingripande, säger Aliti.

ANNONS

Elm målskytt

Helsingborg hade sedan flera chanser att göra mål, men Hägg-Johansson gjorde en bra match.

Avgörandet kom med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid efter en hörna. Fidan Aliti nickade fram mittbackskollegan Viktor Elm som distinkt sköt in 1–0.

- Så oerhört skönt. Klart man alltid vill göra mål, men i dag hade det inte spelat någon roll vem som gjort mål. Det är de tre poängen som är viktiga och jag är oerhört glad över den här segern.

Och det var den kollektiva känslan i Kalmar, för spelmässigt var det kanske inte helt rättvist.

- Jag vet inte riktigt vad vi sysslar med i dag, vi spelar dåligt. När vi inte får ut bollen på kanterna så kör vi fast. Vi har mycket att jobba på där. Men i dag är det de tre poängen vi tar med oss, säger Rasmus Elm.

ANNONS
TT

ANNONS