Lämnar. Peiman Eliassi har gjort sitt sista framträdande i LSK-tröjan.
Lämnar. Peiman Eliassi har gjort sitt sista framträdande i LSK-tröjan.

Mittfältaren Peiman Eliassi lämnar LSK

Peiman Eliassi lämnar LSK. Nu återvänder han till Oskarshamns AIK för division 1-spel. – Jag kommer verkligen sakna Ljungskile, säger mittfältaren till Bohusläningen.

ANNONS
|

Det har varit på gång ett tag och nu är det klart: Peiman Eliassi lämnar Ljungskile. Ny klubbadress blir Oskarshamn AIK, varifrån han kom till Bohuslän inför 2013 års säsong.

Redan under måndagen var Bohusläningen i kontakt med Eliassi som då befann sig i Kalmar men dementerade uppgifterna om att han och LSK skulle bryta kontraktet, vilket nu har skett.

Den stora anledningen till flytten är hemlängtan efter familj och vänner.

– Det känns jättebra att komma hem. Jag hade inte gjort mig själv rättvisa om jag hade stannat. Hälsan går först, det är svårt att prestera när man inte mår så bra, säger Eliassi när Bohusläningen når honom.

ANNONS

– Jag fick väldigt plötslig hemlängtan nu på slutet, det har varit tufft. Jonas är en professionell tränare som har haft stor förståelse för situationen. Jag vill tacka honom för vår korta tid tillsammans. Han har hjälpt mig utvecklats som både spelare och människa.

Eliassi är också angelägen om att visa sin tacksamhet till klubbens ideella krafter.

– Jag har kommit klubben nära och vet hur mycket tid alla eldsjälar lägger ner. De hjälper mig och laget både på och utanför planen. Just det känns extra tungt, jag kommer att sakna dem väldigt mycket. Det blir ett tomrum.

Även supportrarna och Gabriel Altemark-Vanneryr förtjänar ett särskilt omnämnande.

– Fansen har betytt jättemycket och hjälpt till i med- och motgång. "Gabbe" har jag alltid kunnat vända mig till när det har känts tufft. Han har pushat mig.

LÄS MER: LSK-spelaren lånas ut

Ljungskiletränaren Jonas Olsson hade gärna haft Eliassi kvar i truppen, men förstår hans beslut.

– Vi ville ha kvar honom. Han är viktig, både som spelare och i omklädningsrummet.Peiman har funderat över detta en längre tid och nu fick han som han ville samtidigt som vi får lite ekonomi och kanske kan kolla på något nytt. Vi är jättenöjda med vad han har gjort för oss. Det är inga hard feelings på något sätt, säger Olsson.

ANNONS

Hur påverkar det här ert agerande på transfermarknaden? – Ingenting. Vi jobbar hela tiden på alla positioner. Men marknaden är som den är, precis som vår ekonomi. Och stämningen i truppen? – Det är klart att man vill ha kontinuitet i en trupp, men det finns inga lag som har det längre. Det är den världen vi lever i. Vi har ett bra lag med bra stämning och det kommer nya spelare.

På frågan om vilket som är det bästa LSK-minnet svarar Eliassi:

– Bortamatchen mot Hammarby inför en fullsatt arena, där vi nästa lyckades vinna. Hela den säsongen när vi slutade trea var riktigt bra.

Mittfältaren hade kontrakt med LSK till 2017. Han gjorde tre och en halv säsong i klubben och totalt nio mål.

Fakta: Peiman Eliassi Ålder: 27 Moderklubb: Norrlidens IF Klubbar som senior: Lindsdals IF (2008–10), Oskarshamns AIK (2011–12, 16–), Ljungskile SK (2013–16) Matcher/mål i superettan: 57/9

ANNONS