Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Inom två veckor hoppas Jack Hermansson veta vem som blir hans nästa motståndare i världens största MMA-organisation, UFC (ultimate fighting championship). Fightern från Uddevalla är glödhet för tillfället och har vunnit sina fyra senaste matcher. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

MMA-stjärnan från Uddevalla har hamnat i en knivig situation

Fansen, UFC och han själv vill fightas i Köpenhamn. Men Jack Hermansson har hamnat i en svår situation.

Våren var fantastisk för Jack Hermansson. På mindre än en månad slog han både David Branch och Ronaldo ”Jacare” Souza i stora UFC-matcher i USA.

Efter toppinsatserna flög MMA-stjärnan upp i rankingen och ligger nu fyra i mellanviktsdivisionen.

Men sedan dess har inte någon ny fight blivit officiell. Det trots att organisationen UFC (ultimate fighting championship) har sagt till Jack Hermansson att de vill att han går huvudmatchen på galan i Köpenhamn 28 september.

LÄS MER: ”The Joker” vann karriärens största fajt

– Min status är lite oklar just nu. Jag vill möta Kelvin Gastelum i Köpenhamn, men han önskar ett senare datum (han har varit skadad, reds anm). Därför har det blivit en svår situation, säger Jack Hermansson.

"För fansens skull"

31-åringen menar att många av hans fans redan har köpt biljetter till höstens gala som blir den första UFC-galan någonsin i Danmark.

– Folk vill se mig fightas i Köpenhamn. Vad jag har hört så är arenan nästan slutsåld. Nu är det upp till UFC. Alternativt får jag möta en annan motståndare. Det kan bli så att jag tar en match i Köpenhamn för fansens skull.

LÄS MER: Jack Hermansson klar segrare på poäng

Drömmotståndaren – amerikanen Kelvin Gastelum – är rankad trea i mellanvikt och enligt Jack Hermansson är det just den matchen som skulle kunna ta honom ett steg närmare en titelmatch.

– Det är han som är min möjlighet att klättra i rankingen. De andra motståndarna som är lediga tar mig inte uppåt. Men jag har inte gett upp hoppet än.

Till Las Vegas

När Bohusläningen når Jack Hermansson sitter han på flygplatsen i Oslo för att flyga till Las Vegas och international fight week. Ett arrangemang där UFC:s största affischnamn får träffa fansen.

– Antagligen kommer jag att träffa Kelvin Gastelum under veckan. Så förhoppningsvis kan jag övertala honom på plats i Las Vegas.

Det känns som att du har hamnat i en knivig situation?

– Lite … vi får se. Jag hoppas verkligen att få till en match mot Gastelum. Det bästa scenariot vore att fightas på hemmaplan i Skandinavien samtidigt som jag klättrar i rankingen. Samtidigt får jag räkna med sådant här, det är svårt att hela tiden få till optimala matcher.

Varför kittlar galan i Köpenhamn så mycket?

– Jag vill så gärna fightas inför den skandinaviska publiken igen. Jag har gjort det en gång, i Stockholm, och det är en av karriärens höjdpunkter. Jag skulle gärna uppleva det igen och samtidigt ge mina fans en chans att se mig live.

LÄS MER: Rörd Jack Hermansson vann Folkets pris på Idrottsgalan