Brynäs tränare Ove Molin.
Brynäs tränare Ove Molin. Bild: Andreas Hillergren/TT

Molin: "En väldig glädje och lättnad"

Glädjen efter att Greg Scott avgjort förlängningsrysaren borta mot Malmö var kortvarig.
Snabbt ställde Brynästränaren Ove Molin om fokus till nästa match.
– Det kommer vara småsaker som avgör, säger Molin, vars lag ligger under med 1–3 i matcher i nedflyttningskvalet.

ANNONS
|

Efter 8.16 av den andra förlängningsperioden mot Malmö satte kanadensaren Greg Scott 4–3-målet bakom hemmamålvakten Adam Werner.

Brynäs hade tagit sin första seger i det ödesmättade nedflyttningskvalet mot skåningarna, men är fortsatt i kraftigt underläge. Malmö leder serien med 3–1 i matcher.

– Det är klart att det är en väldig glädje och lättnad en kort stund, sedan fokuserar man på att ta sig härifrån och förbereda sig till nästa match, säger Brynästränaren Ove Molin om Scotts avgörande mål.

Maskerade män utanför hemmet

Nästa match spelas på torsdag i Gävle. Brynäs måste ta tre segrar till för att undvika degradering till hockeyallsvenskan.

Efter hemmaförlusten i den tredje kvalmatchen i lördags fick den skadade lagkaptenen Anton Rödin och sportchefen Johan Alcén besök av maskerade män utanför sina hem.

ANNONS

– Jag fick rycka upp barnen och gå upp och gömma dem i en garderob på vinden, för att det står maskerade män och bankar på dörren, sade Anton Rödin till Expressen.

TT: Hur har gruppen reagerat efter det som hände i lördags?

– Det vill jag inte uttala mig om, vi håller det för oss själva, säger Ove Molin.

Brynäs har tagit 13 SM-guld och har spelat i landets högsta ishockeyserie sedan hösten 1961. En degradering till hockeyallsvenskan skulle även innebära en miljonsmäll – då försvinner runt 34 miljoner kronor i intäkter från SHL.

Det gör kvalserien mentalt påfrestande.

– Det är klart att det är, det är upplagt för att det ska vara så. Det är två lag som hamnar i den här situationen och det är tufft för alla inblandade. Men man vet om spelreglerna och det är bara att köra, säger Ove Molin.

"Gett oss chansen att vinna"

Klubbikonen Molin fick ta över tränaruppdraget inför nedflyttningskvalet efter att finländaren Mikko Manner och hans kolleger fått sparken. I de två första kvalmatcherna vann Malmö två gånger om med 5–2. I lördags blev det en knapp 3–4-förlust för Brynäs, men nu blev det seger med 4–3.

– De två första matcherna är vi långt ifrån att prestera den hockey som behövs för att komma undan med seger. De två sista matcherna har vi gett oss chansen att vinna, säger Molin och fortsätter:

ANNONS

– Det kommer vara småsaker som avgör och det är det i dag också.

ANNONS