Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Monsén bröt ett lillfinger och kommer inte till start i helgens tävlingar i Kitzbühel. Arkivbild.

Monsén bröt finger men tror på VM-start

Fruktade Hahnenkammrennen fortsätter att skörda offer redan innan det klassiska störtloppet körts. Senast att råka illa ut: Svenske talangen Felix Monsén, 24, bröt vänster lillfinger under träningsåket.

Monsén, som redan råkat ut för fingerbrott i vinter, går gipsad efter ett felskär.

- Det är jäkligt tråkigt att det blev så här. Det var ett av de tuffare åken jag har gjort i Kitzbühel, det var väldigt slagit och isigt och redan i tredje svängen tappade jag fästet med ytterskidan och stödde mig på handen. Jag klarade mig och åkte vidare men nere i mål kände jag att jag hade väldigt ont i handen, säger fartåkaren till Expressen.

Han tror ändå att han kan delta i VM i Åre om två veckor. Planen är att han ska kunna köra med en skyddande skena.

- Jag försöker vara positiv och får lägga ner tid på att träna och ta fram rätt material för VM nu. Jag räknar kallt med att benet läker som det ska nu den här veckan så att vi kan sätta på skenan om en vecka. Det är planen.

- Jag tänker i alla fall åka VM, oavsett om det är läkt på ett bra sätt eller inte. Jag får väl tejpa på en stav på vänster hand och så kör vi, säger han till Expressen.

I tisdags bröt norrmannen Kjetil Jansrud två fingrar under störtloppsträningen i Kitzbühel där super-G (fredag), störtlopp (lördag) och slalom (söndag) står på det alpina världscupprogrammet i helgen.