Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matt Bailey (i rött) får en flygtur. Han skulle också få sätta ett matchavgörande mål för sitt Mora i förlängning mot Malmö.

Mora vann och väntar på målskytten

När bara 1.35 återstod av förlängningen styrde Matt Bailey in 2–1-pucken och Mora tog en mycket viktig seger mot Malmö. Samtidigt går ett ineffektivt Mora i väntans tider på att den nye målgöraren Spencer Abbot ska bli spelklar. En spelare som nu kommer att betyda väldigt mycket för laget.

- Jag hoppas han blir spelklar till bortamatchen mot Djurgården om en vecka. Bollen är hos Migrationsverket, säger Moras sportchef Anders Forsberg.

Faktum är att Mora verkligen behöver en målskytt. Visserligen blev det seger mot Malmö, men oj, så ineffektivt Mora har varit i de två inledande matcherna. Laget får jobba så mycket extra för varje mål.

- Det stämmer. Ändå tränar vi så mycket på det offensiva spelet. Vi skjuter och jobbar på det. Kan bara hoppas att det lossnar, säger Moras tränare Mats Lusth.

Ineffektivt Mora

Nu höll Moras ineffektivitet på att ställa till det för laget. Trots kraftig dominans i första perioden blev det inga mål. I stället var det Malmös återvändare Emil Sylvegård som gjorde 1–0 efter 26 sekunder i andra perioden.

- Vi spelade oerhört bra i första perioden. Spelarna gjorde inte ett enda felbeslut. Därför var det surt när deras ledningsmål kom, säger Mats Lusth.

Mora fick sin viktiga kvittering 40 sekunder före andra pausvilan då Andrew Rowe petade pucken i mål. Tredje perioden blev sedan en enda stor press från Mora.

Dalalaget skapade långa anfall, hade högt tempo och pressade  – utan att göra mål. Denna ineffektivitet kostade Mora en poäng eftersom Malmö höll tätt, och höll på att innebära förlust efter ett par fina Malmö-chanser.

Känslomässigt

Så kan det inte fortsätta i vinter om Mora ska bli ett stabilt SHL-laget. Det räcker inte med att spela bra. Målen måste komma. Därför väntar så många på nyförvärvet Spencer Abbot.

- Det är en naturlig målskytt som går mot mål utan att tänka. Han blir också extra bra i powerplay. Precis det vi behöver. Hoppas han blir spelklar så snabbt som möjligt, säger Mats Lusth, som var extra känslosam denna kväll. Han fick leda Mora mot det Malmö han vunnit SM-guld med som spelare.

- Det var känslor denna kväll, men det gällde också att lägga det åt sidan. Killarna i Mora var viktigare än mina känslor, säger Match Lusth.

"För ängsligt"

Detta var seriepremiären för Malmö, som inte kom upp i den spelmässiga förväntade nivån. Målskytten Emil Sylvegård beskrev för C More hur han uppfattade delar av matchen:

- Det är för nervöst för oss. Vi sprättar för mycket puck istället för att hålla i de och hjälpa varandra. Det är för ängsligt.

Malmötränaren Peter Andersson lade till:

- Nu är det skönt att första matchen är ur världen.