Moras Mathias Bromé, till vänster, avgjorde straffläggningen mot Örebro. Arkivbild.

Moras hjälte gjorde en "Foppa"

Fem poäng inom loppet av 20 timmar. Back-to-back-mötet med Örebro blev en succé för Mora.    På lördagen klev Mathias Bromé fram som stor matchhjälte när han avgjorde straffläggningen med en "Foppa".

|

På fredagskvällen vann dalalaget med uddamålet mot Örebro i Mora. I returen i Örebro på lördagseftermiddagen lyckades Mora vinna på nytt, den här gången med 2–1 efter straffläggning.

Nykomlingen som annars haft svårt utanför Jalas arenas väggar tog därmed sin andra seger på bortais den här säsongen.

Överraskningen Örebro är däremot inne i en svacka och har nu tre raka förluster.

"Sköter försvarsdelen"

Det bjöds inte på någon sprudlandemålfest i back-to-back-möteti Örebro. Både första och andra perioden blev mållös.

Mora startade bäst och förre Örebroforwarden Michael Haga missade ett av flera lägen i början av matchen. Örebro växte snart in i matchen och tog över kommandot – men lyckades inte få hål på duktige Christian Engstrand i gästernas kasse.

Precis som i fredags var det mycket kamp och heta känslor på isen. I slutsekunderna av första perioden sänkte Morabacken Erlend Lesund Örebros forward GustafFranzén med en smäll mot huvudet – och norrmannen visades ut 2+10 minuter.

- Det är en tuff match och mycket känslor därute, sade Moras center Jacob Nilsson till C More efter två perioder.

- Jag tycker att vi sköter försvarsdelen bra. Nu gäller det att få till lite längre anfall, och sätta en också, fortsatte han.

Sen kvittering

Åtta minuter in i tredje perioden skar Tom Wandell in framför mål och tryckte in 1–0 på tennis för hemmalaget. Ett riktigt konstnummer av Örebros stjärncenter som firade vilt efter att ha missat tre heta målchanser i första perioden.

Men när sju sekunder återstod av ordinarie tid kunde en helt ren Andrew Rowe sopa in kvitteringen efter att Mora tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare.

Förlängningen blev mållös och Mora vann straffläggningen. Mathias Bromé glänste mest när han klev fram som Moras sista straffläggare och satte en läcker Foppa-straff. Marcus Weinstock missade den sista straffen för Örebro.