Köpenhamnsspelaren Viktor Claesson höll en presskonferens inför tisdagens möte på Parken med Manchester City i åttondelsfinalen av Champions League.
Köpenhamnsspelaren Viktor Claesson höll en presskonferens inför tisdagens möte på Parken med Manchester City i åttondelsfinalen av Champions League. Bild: Liselotte Sabroe/Ritzau/TT

Möter mästarlaget – efter två månaders uppehåll

FC Köpenhamn har inte spelat en tävlingsmatch på två månader.
Nu väntar det regerande mästarlaget Manchester City med superstjärnan Erling Braut Haaland i spetsen.
– Det är en fördel att vi har haft en så lång försäsong, säger svensken Viktor Claesson inför åttondelsfinalen av Champions League.

ANNONS

Innan tisdagens hemmamöte på Parken med Premier League-stjärnorna i Manchester City har FC Köpenhamn fått ägna januari åt sex träningsmatcher. Den senaste tävlingsmatchen danskarna spelade var den 12 december – då säkrades avancemanget från CL-gruppen via 1–0 hemma mot Galatasaray.

"Trötta ben"

– Jag har varit i den här situationen flera gånger tidigare, när jag spelade i Krasnodar. Då hade vi också ett avbrott innan slutspelet i Europa. Jag tycker nästan att det var en fördel – att kunna förbereda sig för matchen så lång tid, säger den svenske landslagsspelaren Viktor Claesson på en presskonferens inför den första matchen.

Claesson framhåller att Manchester City spelade i ligan i lördags.

ANNONS

– De kan ha trötta ben. Vi kommer helt fräscha och kan ge hundra procent.

Då mot Everton svarade den norske superstjärnan Erling Braut Haaland för båda målen i 2–0-segern. Det var hans första mål sedan han i slutet av januari kom tillbaka från en skada och 23-åringen leder skytteligan i ligan med totalt 16 mål. I CL-gruppspelet svarade Haaland för fem mål.

"Kan vara osynlig"

– Han kan vara osynlig i matchen, men så får han en chans och gör mål. Det gäller för våra spelare att vara vakna. Men vi förbereder oss för hela laget i Manchester City, inte enbart en spelare, säger Viktor Claesson, som i Köpenhamn har sällskap av landsmännen Jordan Larsson och Roony Bardghji.

Köpenhamn gick vidare från sin grupp som tvåa efter Bayern München, men före Galatasaray och Manchester United.

ANNONS