Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Viktigt. Victor Kjellsson ä en av de spelare som bidragit lite extra till Munkedals BK:s framgångar under hösten.

Munkedal klart för alltrean

Trots att en omgång återstår i division 3-ishockeyn är det redan nu klart att Munkedal tar en plats i alltrean.

Munkedal har nu spelat färdigt i grundserien. Två lag tar sig till alltrean, men om det blir serieseger eller en andraplats avgörs först på söndag när serien avslutas. Eftersom ett lag drog sig ur serien, står ett lag över varje omgång. På söndag står Munkedal över.

Munkedal kunde säkrat seriesegern redan på torsdagskvällen men eftersom det blev 3–3 och förlust på straffar mot Rönnäng kan fortfarande Mölndal gå om. Men andraplatsen är i alla fall säkrad för Munkedal.

– Om vi vunnit mot Rönnäng hade vi vunnit serien. Vi gör det om Uddevalla slår Mölndal på söndag, men platsen i alltrean är i alla fall säkrad, säger tränaren Dennis Gistedt.

Målet för Munkedal under hösten har varit att vara ett av de två lag som tar sig till alltrean, Nu är det målet uppfyllt.

Vad är det som gjort att ni lyckats?

– Vi har haft ett bra lag helt enkelt. Man kan säga så här att vi gjorde vad vi skulle och levererade första delen av serien. Mot slutet har vi dippat lite på grund av skador och sjukdomar, säger Dennis Gistedt som vill hylla hela laget men Victor Kjellsson lite extra:

– Han har varit bra och väldigt viktig för oss.

Nu väntar alltså spel i alltrean. Vilka lag som blir motståndare är inte riktigt klart än. Men helt klart är att nivån på lagen höjs en aning.

– Även om jag tror att vår serie varit väldigt jämn och bra och alla slagit alla så kommer det naturligtvis att ställas högre krav på oss nu, säger Dennis Giestedt.

Vad är målsättningen nu?

– Det vet jag inte riktigt. Vi brukar ha ett möte inför varje ny serie och bestämma målsättningen tillsammans. det ska vi göra nu också, säger Gistedt.

Grundserien avslutas på söndag när Lysekil möter Rönnäng och Uddevalla Mölndal borta. Men helt klart är i alla fall redan nu att Munkedal är det enda bohuslag som tar sig till alltrean. Uddevalla ligger just nu på fjärde plats fem poäng från strecket och Lysekil är sist i tabellen med bara tre poäng.