Inlett starkt. Finn Thugwell vann båda sina singlar mot Eskilstuna i Munkedals segermatch.
Inlett starkt. Finn Thugwell vann båda sina singlar mot Eskilstuna i Munkedals segermatch.

Munkedal kvar i superettan

Munkedals BTK vann två matcher i kvalet och spelar superettan i pingis nästa år också. – Vi vann väldigt enkelt, säger lagledaren Benny Johansson.

ANNONS
|

Munkedals BTK vann två matcher i kvalet till superettan i bordtennis som avgjordes i Munkedals sporthall. Det gör att laget spelar i superettan också nästa säsong. Hela kvalet avgjordes under lördagen. I första matchen besegrade Munkedal Eskilstuna med 6–1. I den andra matchen blev det seger mot Kvarnby med 6-0. I Munkedals lag spelade Simon Söderlund, Eskil Lindholm, Jimmy Ojakangas och Finn Thugwell.

– Det var aldrig något snack om saken, vi var ett strå vassare i båda matcherna, säger Benny Johansson

Benny Johansson säger att han är nöjd med hela laget, men att egna Jimmy Ojakangas var klart bäst.

ANNONS

– Extra roligt eftersom han har varit skadad så mycket och började först efter nyår och spela. Han är vår egen kille och jättesugen. Han har haft problem med både ryggen och axeln men känner sig okey nu och har kunnat träna på bra, säger Benny Johansson.

Kvalet bestod av en trelagsgrupp där segraren spelar i superettan nästa säsong. Matchen mellan Eskilstuna och Kvarnby vanns av Kvarnby med 6–2. Därför blev matchen mellan Munkedal och Kvarnby helt avgörande för vilket lag som skulle spela i superettan kommande säsong. Den matchen vanns alltså klart av Munkedal.

Hur framtiden ser ut vet inte Benny Johansson ännu. Ingen har sagt att de vill lämna och flera spelare, både svenska och utländska har hört av sig och erbjudit sina tjänster.

– Jag kan inte gå ut med några namn eftersom ingenting är klart. I veckan blir nog en hel del klart, säger Johansson.

ANNONS