Josefine Olsson jublar efter ett mål i Munkedals match mot Partille i februari. Då var det en träningsmatch. Men till hösten väntar seriespel för Munkedal.
Josefine Olsson jublar efter ett mål i Munkedals match mot Partille i februari. Då var det en träningsmatch. Men till hösten väntar seriespel för Munkedal. Bild: Joel Hansson

Munkedal och Uddevalla i samarbete – startar damlag

De är normalt sett stora rivaler. Men nu går de samman. Munkedals BK och Uddevalla HC startar ett gemensamt damlag inför den kommande säsongen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Bohusläningen har tidigare rapporterat om Munkedals BK:s ambition att få ett damlag i seriespel till den kommande ishockeysäsongen.

Så sent som i februari spelade Munkedal en träningsmatch mot Partille där segersiffrorna skrevs till 7–3.

Matchen var speciell. Det var den första damhockeymatchen i Munkedal på omkring tio år.

– Det var jättekul att vara tillbaka med vår tjej- och damverksamhet. Skogsvallen är vår hemmaplan och det ska vara damhockey där. Det bara är så i min värld, sade spelaren och ledaren Emmie Niklasson efter matchen.

Och nu gör Munkedal slag i saken – tillsammans med värsta rivalen.

ANNONS

På onsdagskvällen kommunicerade såväl Munkedals BK som Uddevalla HC att klubbarna startar upp ett gemensamt damlag.

"Det finns en spelartrupp på 22–23 spelare samt en gedigen ledartrupp och dessa kommer presenteras på båda klubbarnas sociala medier inom närmaste veckorna. Förutom detta gemensamma lag kommer även båda föreningarna ha varsitt flicklag", skriver klubbarna i ett meddelande på sina respektive hemsidor, undertecknat föreningarnas både styrelser.

Seniorlaget på damsidan kommer under säsongen 2020/2021 att spela i division 2 region syd.

"Båda klubbarna ser mycket positivt på denna satsning som vi nu gör på och för våra tjejer", skriver Munkedal och Uddevalla i det gemensamma uttalandet.

ANNONS