Munkedals BK i grönt bjuder Uddevalla HC till derby. Då passar klubbarna på att dra sitt strå till stacken för Mustaschkampen.
Munkedals BK i grönt bjuder Uddevalla HC till derby. Då passar klubbarna på att dra sitt strå till stacken för Mustaschkampen. Bild: Adam Jönsson

Munkedal och Uddevallas bidrag till Mustaschkampen i Bohusderbyt

Munkedal och Uddevalla ställs mot varandra i ett viktigt derby i Hockeytrean. Men även om de kommer att vara fiender på isen går klubbarna inför matchen samman för en god sak.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Mustaschkampen, eller Movember som det också kallas, har blivit en tradition inom svensk hockey.

Under november månad de senaste åren har klubbarna – i framför allt SHL – allt som oftast anordnat någon form av evenemang för att samla in pengar till forskningen om, framför allt, prostatacancer.

Inför Bohusderbyt mellan Munkedal och Uddevalla på fredagskvällen drar nu också Hockeytreanklubbarna sitt strå till stacken.

Hela inträdet samt domarnas arvoden kommer att gå oavkortat till Prostatacancerförbundets kampanj Mustaschkampen.

– Vi ser det här som ett bra initiativ där man kan vara med och hjälpa till. Alla forskningspengar är guld värda. Alla som kommer är med och skänker pengar för en god sak samtidigt som de får titta på hockey och umgås tillsammans. Dessutom får vi god stämning på läktaren, säger Munkedals ordförande Tommy Strömberg.

ANNONS

Även Uddevalla HC har hjälpt till att sprida ordet inför matchen via sin hemsida.

– Det var självklart att ställa upp. Vi måste hjälpas åt för en bra sak, säger Uddevalla HC:s huvudtränare Jesper Eckers.

Jesper Eckers är tränare i Uddevalla HC. Här visar han upp mustaschen på en bild tagen bara dagar innan seriepremiären i oktober.
Jesper Eckers är tränare i Uddevalla HC. Här visar han upp mustaschen på en bild tagen bara dagar innan seriepremiären i oktober. Bild: Adam Jönsson

Även representanter från Prostatacancerförbundet kommer att finnas på plats på Skogsvallen i Munkedal under matchen.

En del av Mustaschkampen har traditionsenligt varit att odla en mustasch under november för att uppmärksamma insamlingen till forskningen. Och publiken under fredagens match kommer åtminstone att bjudas på en mustasch under derbyt.

– Jag har odlat min mustasch sedan i augusti. Så den får minst vara kvar till fredag i alla fall, säger Eckers och skrattar.

Viktiga poäng på spel

Matchen är av stor vikt för tabellen i Hockeytrean. Om Munkedal vinner matchen har laget tagit ett järngrepp om en av de tre platserna till Alltrean som börjar i december.

För UHC:s del innebär drabbningen i Munkedal en chans att lämna jumboplatsen i tabellen. Laget kommer oavsett att få inrikta sig på spel i fortsättningsserien.

Bohusläningen sänder matchen från Skogsvallen med start 19.25 på fredag. Kommentator: Adam Jönsson.

ANNONS