"Musse" om beskedet: "Hade inte blivit någon folkfest ändå"

Mustafa Mohamed är ett av Göteborgsvarvet stora profiler genom åren och satte nyligen svenskt rekord i maraton. Han, liksom många andra, sörjer nu att det inte bli någon folkfest i Göteborg i maj – men menar att beskedet var väntat.
– Det är ett bra beslut, för det hade inte blivit någon folkfest ändå med all oro som finns nu, säger han.

ANNONS
|

Mustafa ”Musse” Mohamed vann Göteborgsvarvet både 2002 och 2004 och har genom året blivit lite av en ambassadör för loppet. Och han tycks bara bli bättre ju äldre han blir – nyligen slog han det svenska rekordet i maraton, som 41-åring.

"Ett bra beslut"

Han var även anmäld till årets upplaga av Göteborgsvarvet – som alltså ställdes in på torsdagen.

– Det var faktiskt ganska väntat. Jag har ju sett en massa andra lopp bli inställda runt om i världen. Tyvärr påverkar det här coronaviruset väldigt många saker. Det är ett bra beslut, för det hade inte blivit någon folkfest ändå med all oro som finns nu, säger Mustafa Mohamed som tävlar för Hälle IF.

ANNONS

LÄS MER:Göteborgsvarvet inställt – 60 000 löpare stoppas

Hur viktigt var det här loppet för dig?

– Viktigt skulle jag inte säga, men det är alltid ett roligt lopp. Och formen är bra, så det hade varit extra kul att få visa upp sig på Varvet.

Och faktum är att ”Musse” och de andra svenska elitlöparna fortfarande kan komma att springa i Göteborg den 16 maj. För även om Göteborgsvarvet ställs in så kan SM i halvmaraton – avgöras som planerat. Dock med en annan bansträckning, eftersom staden inte kommer att spärras av som tidigare år.

– Ja, det kan jag mycket väl tänka mig att ställa upp i. Men det blir ju inte samma sak, man missar hela folkfesten. Så det blir en annan grej.

Svårt att boka in lopp

För Mustafa Mohamed har det efter rekordet blivit en minst sagt annorlunda säsong. De stora långloppen världen över har stoppats, och i dagsläget vet han inte var och när han kommer att tävla nästa gång.

– Tyvärr går det inte att boka in något, för de ställs ju in en efter en. Så nu handlar det mest om att återhämta sig och komma i form så får man se vad det finns för lopp senare.

En märklig säsong för dig?

ANNONS

– Väldigt konstig, vi vet ju inte ens om det blir något OS. Det är väldigt osäkert och ovisst för många. Och jag har ju inte fått besked om jag får vara med i OS än, så först och främst får jag vänta in det beskedet, säger Mustafa Mohamed.

ANNONS