Mustafa Mohamed gör upp i stjärnduell under Stockholm Marathon

Två stjärndueller väntar när Stockholm Marathon avgörs den 9 oktober. Hälles Mustafa Mohamed och David Nilsson gör upp på herrsidan, och Carolina Wikström ställs mot Charlotta Fougberg i damloppet.

ANNONS
|

Stockholm Marathon avgörs längs huvudstadens gator knappt två veckor efter att de flesta restriktionerna slopas den 29 september.

Det innebär att maratonklassikern blir det första stora motionsloppet i Sverige efter att restriktionerna gällande allmänna sammankomster tagits bort.

Stockholm Marathon skulle egentligen avgjorts den 5 juni, men flyttades fram på grund av pandemin.

Men slutligen blir loppet av – och det blir intressanta dueller.

Mustafa Mohamed satte svenskt rekord med 2,10.03 i Sevilla innan pandemin slog till förra året. Då sprang han sex sekunder snabbare än vad David Nilsson mäktat med några månader tidigare.

Nu ställs de mot varandra i Stockholm Marathon.

ANNONS

"Det ska bli kul att komma tillbaka till Stockholms gator och få springa med publik på dem", säger Mohamed i ett pressmeddelande.

"Musse” skriver däremot själv på sitt Instagramkonto att han varken håller sig själv eller Nilsson som favoriter till segern. I stället framhäver han klubbkompisen Samuel Tsegay som i våras sprang distansen på 2.06.53.

Både Mohamed och Tsegay kommer i fin form inför Stockholm Marathon. I helgens SM i halvmaraton, som gick i Göteborg, blev det guld till Tsegay och brons till Mohamed. Klubbkamraten Anders Grahl slutade sexa.

”Otroligt kul och härligt”

Även på damsidan ser det ut att bli en hård fajt. Både OS-löparen Carolina Wikström, som slutade 22:a i Tokyo, och Charlotta Fougberg kommer till start. Fougberg kom på 18:e plats i VM i Doha 2019, men fick inte plats i den svenska OS-truppen.

"Otroligt kul och härligt att få springa på hemmaplan på en riktig maratonbana. Stödet från hemmapublik är så upplyftande och får mig att springa extra fort", säger Fougberg.

Carolina Wikström:

"Det är så klart en utmaning att komma i form så nära inpå OS, men jag tror att det finns goda förutsättningar till att springa snabbt den nionde", säger hon.

ANNONS