Mustafa "Musse" Mohamed fick nöja sig med en tredjeplats i herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway.
Mustafa "Musse" Mohamed fick nöja sig med en tredjeplats i herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Mustafa Mohamed trea när Hälle arrangerade SM i halvmaraton

På en blöt motorbana i Anderstorp siktade löparstjärnan Mustafa Mohamed på att skriva historia. Men han fick nöja sig med att sluta på tredje plats i SM i halvmaraton.

ANNONS
|

Mustafa Mohamed hade chansen att bli historisk när Hälle IF tillsammans med Villstads GIF från Gislaved arrangerade ett något speciellt SM i halvmaraton på den klassiska motorbanan i Anderstorp på grund av coronarestriktionerna.

En seger hade inneburit Mohameds 26:e SM-guld i karriären – fler än någon annan.

Men trots att "Musse" höll sig i täten under hela loppet kunde han inte svara på IS Götas Samuel Russoms ryck på slutet.

Russom vann på tiden 1.03.47, fem sekunder före Samuel Tsegay, lagkamrat med Mohamed i Hälle IF.

Mohamed blev trea på tiden 1.03.59.

– Det blev väldigt ryckigt och ingen ville riktigt ta täten. I motvind låg alla bakom varandra och i medvind så fick vi fart igen. Så det blev snabbt – långsamt – snabbt – långsamt, hela tiden, säger Mustafa Mohamed till gp.se.

ANNONS

– Jag har haft som mål att vinna, det har jag egentligen varje gång som jag springer. Men det var väldigt tufft motstånd i dag, och vi alla tre gjorde en bra tid trots vinden. Sen är det lite surt att vara så nära men inte vinna.

Mustafa "Musse" Mohamed (tv) fick nöja sig med en tredjeplats i herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway. Th andraplacerade Samuel Tsegay (#30), även han från Hälle.
Mustafa "Musse" Mohamed (tv) fick nöja sig med en tredjeplats i herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway. Th andraplacerade Samuel Tsegay (#30), även han från Hälle. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Mustafa "Musse" Mohamed (3:e fr h) under herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway.
Mustafa "Musse" Mohamed (3:e fr h) under herrarnas SM i halvmaraton på Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

41-åringen har ett personbästa på 1.02.40 och pratade inför loppet om vikten av att gå förbi spjutlegendaren Eric Lemming som Sveriges mesta mästare på herrsidan.

– Jag vill vara ensam på 26, sade Mohamed till TT då.

Det svenska rekordet i halvmaraton är 1.01.17, satt av Napoleon Solomon i Barcelona förra året.

ANNONS