Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Så här såg det ut 2012 när Myckleby IK i grönt mötte IFK Strömstad i blåvitrandiga tröjor. Nu gör laget sig redo för ännu ett försök till en seniorverksamhet. Bild: Jenny Johansson
Så här såg det ut 2012 när Myckleby IK i grönt mötte IFK Strömstad i blåvitrandiga tröjor. Nu gör laget sig redo för ännu ett försök till en seniorverksamhet. Bild: Jenny Johansson

Myckleby startar A-lag – igen

Myckleby IK har inte haft ett A-lag i egen regi på många år. Men när det nu närmar sig ännu en fotbollssäsong kommer föreningen åter kliva ut på planen i seniorsammanhang.

Fotbollen i Bohuslän får ett tillskott inför den kommande säsongen.

Det är Myckleby IK som nu åter startar upp ett A-lag på herrsidan. Klubben har tidigare haft ett samarbete med Stala men väljer nu alltså att stå på egna ben igen efter flera år utan en egen A-lagsverksamhet.

– För sex–sju veckor (sedan) fick jag i uppdrag av styrelsen att försöka få ihop ett gäng och starta en seniorverksamhet i Myckleby igen. Jag satte mig ner och ringde runt till gamla tidigare spelare men en del yngre också. De flesta har på ett eller annat sätt anknytning till Svanesund eller i vart fall Orust, säger Patric Stubbe, sekreterare i styrelsen och lagledare för det nya A-laget, till Lokaltidningen STO.

Laget kliver in i division 7 Bohuslän med en förväntad seriepremiär om en knapp månad.

I dagsläget finns omkring 50 spelare i truppen. Men det är oklart hur många som faktiskt kommer till spel, säger Stubbe.

– Vi får se hur underlaget ser ut men jag har ringt alla spelarna personligen, så att jag vet var de står. Vissa kan vara med jämt och vissa kan inte vara med jämt. Allt är så klart beroende på hur livssituationen är.

Även om laget laddar för en premiär om en dryg månad kan återkomsten i seriespelet bli förskjuten. Bohusläns fotbollförbund har under torsdagen ett möte om en framflyttad start även för lokalfotbollen efter Svenska fotbollförbundets besked under onsdagen att senarelägga samtliga förbundsserier.