Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag är glad att jag fick vara med här i dag. Och jag tar med en massa erfarenheter", säger Daniella Persson efter JEM-finalen i diskus. Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild.

Nära, nära för Daniella Persson i JEM-finalen i diskus

Det blev en niondeplats på EM. I sitt andra landslagsuppdrag.
– Det var verkligen kul att vara med i finalen, sedan är det ju surt att vara nia, sa Daniella Persson från Hälle IF.

Det efter att tagit sig till JEM-final var Bohuslän-Dals distriktsrekordhållerska i diskus, Daniella Persson från Hälle IF, en av totalt tolv stycken som skulle göra upp om placeringarna på fredagskvällen.

Daniella, som med ett personbästa och tillika distriktsrekord på 49.58, var tillsammans med landslagskollegan Ellen Andersson från Eslöv ensamma med att ha ett personbästa under femtio meter. Så att Daniella, Ellen och tredje svenskan Caisa-Marie Lindfors från Upsala IF ställdes inför ett tufft motstånd var ingen överdrift.

Och tittar man på årsstatistiken så skulle varken Daniella eller Ellen finnas med i finalen, då de var rankade nionde respektive trettioetta. Men statistik är en sak och fysiska möten en annan.

– Jag är jättenöjd över att få till fyrtionio meter. Det är härligt tryck från läktarna här på Ryavallen och det ska bli jätteskoj att kasta final och få uppleva atmosfären här igen, sa Daniella – efter det att hon var klar för finalen i torsdags.

Fick inte till tekniken

Daniella inledde finalen som tredje kastare i ordningen, där turkiskan Özlem Becerek var storfavorit med ett personbästa på 57.50, och där det första målet för Hälletjejen fick vara att ta en plats bland de åtta främsta efter tre omgångar. Då denna oktett fick ytterligare tre kast i finalen.

Första kastet för Daniela blev inte bra, hon gjorde ett flackt kast och diskusen landade redan efter 41.90.

– Det var inte bra, inte andra heller det andra vara bra, jag fick inte till tekniken, sa Daniella – som ändå ökade till 47.15.

Något som skulle bli hennes längsta i denna final och där hennes tredje och sista kast mättes till 46.17.

– Jag är ju väldigt nöjd med att vara i final, jag är ju ganska ny i landslaget, men sedan är det ju ändå surt att vara nia. Så nära att få vara med hela vägen.

Men det blev bara tre kast och det var motvilligt som Daniella Persson lämnade sina medtävlare efter halva finalen.

Ni verkar ha väldigt kul med varandra, trots att ni skall tävla.

– Ja, men det är kul och det känns avslappnat. Jag är glad att jag fick vara med här i dag. Och jag tar med en massa erfarenheter, sa Daniella – som får med beröm godkänt för sin insats på EM.

Vann finalen gjorde Aida van Daalen från Nederländerna på 55.92 före Özlem Becerek från Turkiet på 54.17 på en silverplats och där bronset gick till Amanda Ngandu-Ntumba från Frankrike med 53.22.

Och med bästa svenska på en fjärdeplats genom Caisa-Marie Lindfors med 53.08. Nu blir det att ladda om för Daniella Persson, som i nästa månad både har junior-SM och ett eventuellt nordiskt mästerskap innan flyttlasset går ner till Växjö.

LÄS MER: Daniella Persson klar för JEM-final