Nära pallen. Jessica Eriksson tog sig till A-final på tre distanser i Stockholm Swim Open.

Nära pallplats för Eriksson

Jessica Eriksson var den av uddevallasimmarna som placerade sig bäst vid Stockholm Sim Open. Hon tog sig till A-final på samtliga bröstsimssträckor, men det blev ingen pallplats.

|

Uddevalla Sim hade fem simmare på plats i Stockholm. Tävlingen var Jessica Erikssons första tävling för Uddevalla Sim. Hon tog sig till A-final på tre distanser, men lyckades inte ta sig upp på pallen. På 50 meter bröst slutade hon sexa på 31.72, på 200 bröst blev det en femteplats på tiden 2.31.51 och på 100 meter bröst blev det också en femteplats på 1.09.42.

– Hon har haft lite problem med sjukdomar under våren och simmade därför inte riktigt så fort som hon ville, säger tränaren Jacob Fredriksson.

En av simmarna som verkligen prickat in formen var 15-årige unga Oskar Gustafson. Visserligen inga framskjutna placeringar men stora personliga rekord på alla distanser. Loppet som var bäst var 200 bröstsim på 2.33.14.

– Han har tagit ett stort kliv i sin utveckling och var med och slogs om en plats i ungdomslandslaget till Nordiska ungdomsmästerskapen, men jag tror inte det räcker till riktigt, säger Jacob Fredriksson.

Daniel Andersson var med och nosade på C-finaler men efter en tids sjukdom hamnade han utanför. Han låg precis över pers på 200 och 100 bröstsim men slog ett personligt rekord på 50 bröst.Oskar Robertsson har efter en period av mycket tung och bra träning simmat bra, på pers på 200 och 100 bröstsim och pers på 50 m.

– Han tar med sig mycket erfarenhet inför sommarens mästerskap, säger Jacob Fredriksson.

Kalle Svensson gör en bra tävling med tanke på att han försöker pussla ihop vardagen med arbete och simsatsning. Han slog pers på en av sina huvuddistanser 100 fjäril på tiden 57.56 på 50 fjäril slog han händerna i kaklet precis över pers.