Nära tappa poäng mot bottenlaget

Christoffer Söderlund satte förlösande 2-1 i 75:e minuten. Innan dess hade Grebbestad stundtals haft stora problem att rubba Vänersborgs IF.

|

Det är en styrka att vinna även när spelet inte stämmer. Klyschan stämde bra in på Grebbestads prestation i3-1-segern mot Vänersborgs IF.

Topplaget GIF inledde matchen bäst och hade på fem minutertvå bra omställningslägen genom Jonas Henriksson och Granit Berisha. Därför kom Vänersborgs ledningsmål i sjunde minuten som en kalldusch. Hörna från höger och heltomarkerad i straffområdet kunde Simon Svensson nicka in 1-0 till VIF.

Tre minuter kom svaret från serieledaren. Nyförvärvet från Munkedals IF, Erik Andreasson, fick tag i bollen innanför straffområdet och avslutade med ett välplacerat skott intill bortre stolpen. Målet var hansförsta för säsongen.

Därefter hade GIF en periodmed stundtals bra omställningar och satte då hög press på VIF:s backlinje - dock saknades skärpan i sista tredjedelen.Samtidigtslirade man också medovårdatpassningsspel och förloradeandrabollar på mittfältet som öppnade för gästerna.

Framför allt fick laget medvind efter att man bytt in vindsnabbe Moussa Taher. Anfallaren irriterade då GIF-försvaret med ett antalfinadjupledningslöpningar.

Efter en hörna och tilltrasslad situation i 35:e minutenfick GIF-backen Felix Norén iväg ett avslut från nära håll som räddades av VIF-målvakten Marcus Mäkinen.

Assisterande tränaren Mikael Mattsson var av förklarliga skälinte helt belåtenmed vad han hade fått se av laget under första 45 minuterna.

- Vi var inte riktigt så bra. Vi släpper till lägen, ärnonchalanta i försvarsspelet och passningsspelet bakifrån, säger Mattsson.

GIF inledde andra halvlek med fortsatt bollinnehav men också med en hel del slarv i passningsspelet. I den 54:e minuten var Moussa Taher mycket nära att ge VIF ledningen när han helt fri med GIF-målvakten Jonathan Hårenberg sköt strax över ribban.

I 70:e minuten bytte Grebbestadut Erik Andreasson mot Emeka Uche. Man ändrade också i taktiken genom att sätta uppJonas Henriksson som anfallare. Med Anton Henriksson och Emeka Uche på offensiva kanternahotades VIF-försvaret hårdare i djupled. Bytet gav önskad effekt. I 75:e minuten löpte Christoffer Söderlund perfekt i djupled och placerade in 2-1.

- Det var fruktansvärt skönt att göra det målet, säger Söderlund som samtidigt kolliderade med målvakten Marcus Mäkinen.

Målet sänkte bortalagets moral och i80:e minuten sköt Granit Berisha in 3-1 i nättaket efter läckert samarbete med Emeka Uche.

Segern mot VIF gör att GIF är fortsatt obesegrade och toppar tabellen på20 poäng.

- De här matcherna är svåra, men vi vinner ändå. Vi knatar på även fast det inte stämmer. Vi vet var vi har varandra och det känns väldigt bra. När vi gör 3-1 kan vi koppla av, säger Christoffer Söderlund.

Fakta:Grebbestad - Vänersborg IF 3-1 (1-1)

0-1 Simon Svensson (7), 1-1 Erik Andreasson (10), 2-1 Christoffer Söderlund (75), 3-1 Granit Berisha (80).

Grebbestads startelva:Jonathan Hårenberg - Felix Norén, Jimmie Larsson, Tobias Carlsson, Jimmie Larsson, Mathias Hegeland - Granit Berisha, Mergim Berisha, Christoffer Söderlund (81) - Erik Andreasson (68), Jonas Henriksson - Anton Henriksson

Avbytare:Anders Tjernberg, Marcus Broberg (81), Victor Edvardsson, Meriton Mustafa, Emeka Uche (68)

Varningar, GIF:Mergim Berisha.

Publik:325.

Domare:Christoffer Aidesjö, Strömstad. Rasmus Jendmyr, Uddevalla. Philip Lindh, Uddevalla.