Olof Mellbergs Brommapojkarna förlorade överraskande mot Frej med 0–1. Arkivbild.

Nästjumbon Frej skrällde mot BP

|

Toppen mot botten i superettan i fotboll. Då vann nästjumbon Frej mot serieledaren Brommapojkarna med 1–0.

Målet föll redan i den andra minuten när BP-målvakten Budimir Janosevic tappade in Dida Rashidis avslut efter en hörna.

Serietvåan Dalkurd tog inte chansen att ta in nämnvärt på tabellettan. 1–1 hemma mot Degerfors innebär att avståndet topplagen emellan är fyra poäng.

Tabelltrean Helsingborg gjorde var laget borde. 2–1 mot bottenlaget Syrianska innebär att HIF är tre poäng bakom Dalkurd.

Gefle tog sin blott tredje seger för säsongen hemma mot Gais, 2–1. Piotr Johansson avgjorde på straff i den 94:e minuten. Gästrikarna är dock fortsatt sist i serien.