Norges Johannes Thingnes Bø och Sveriges Jesper Nelin hade minst sagt olika upplevelser av skjutvallen under VM-premiären i Östersund.
Norges Johannes Thingnes Bø och Sveriges Jesper Nelin hade minst sagt olika upplevelser av skjutvallen under VM-premiären i Östersund.

Nelin stöttas av Pichler efter bommarna

Nerver eller otur? Klart är att Jesper Nelin hade det tufft på skjutvallen i mixedstafetten. Efteråt stöttades han av förbundskapten Wolfgang Pichler:

ANNONS
|

Jesper Nelin har skjutit på den där vallen så många gånger. Men när VM inleddes inför hemmapubliken på skidstadion i Östersund blev det oväntat stökigt.

- Det var struligt. Då blir man ju lite stressad, säger han.

- I ligg hade jag strul med snöluckan och sen när jag väl skulle trycka in extraskott fick jag inte igen slutstycket. Lite otur och lite slarv.

ANNONS

Han fick ett bra utgångsläge efter Linn Perssons och Hanna Öbergs sträckor. Men efter att Nelin gjort sitt dalade Sverige, som till slut blev femma, i resultatlistan.

- Klart att man vill gå för medalj, och så tappar vi ganska mycket på min sträcka så det är klart att man inte är jättejättenöjd. Men en femteplats är ändå en bra start, säger han.

Landslagstränaren Wolfgang Pichler var också han nöjd trots allt, både med Sveriges tävling i stort och med Jesper Nelin.

- Jesper gjorde det jättebra på EM (silver i sprint som genrep) och det här hade kunnat gå mycket värre. Jag vet hur trycket är här på hemmaplan nu, säger Pichler.

- Efter tjejerna hoppades jag kanske lite på medalj, men jag vet att vi måste ha en perfekt dag då. Och det här var en medeldag. Det var ingen katastrof, en katastrof hade varit en straffrunda och det får vi inte. En femteplats är inte dåligt på VM.

ANNONS
TT
ANNONS