Nils van der Poel poserar med sina två guldmedaljer i skridsko, 5 000 meter och 10 000 meter, efter en medaljceremoni på Medal Plaza vid vinter-OS i Peking 2022.
Nils van der Poel poserar med sina två guldmedaljer i skridsko, 5 000 meter och 10 000 meter, efter en medaljceremoni på Medal Plaza vid vinter-OS i Peking 2022. Bild: Christine Olsson/TT

Nils van der Poel ger stjärnglans till Uddevalla idrottsgala

Dubbel OS-guldmedaljör, världsrekordhållare – och gäst på Uddevalla idrottsgala. När Carlia slår upp dörrarna för idrottsgalan om tre veckor är det med extra stjärnglans – när Nils van der Poel medverkar.

ANNONS

Första april är det dags för Uddevalla idrottsgala på Carlia i centrala Uddevalla. Den fysiska galan har ställts in två år i rad och när den nu återvänder gör den det också med extra stjärnglans.

Nils van der Poel gör ett finbesök på galan i år. Skridskostjärnan tog i början av året hem OS-guld på både 5 000 och 10 000 meter och passade samtidigt på att slå världsrekordet på den sistnämnda distansen.

”Missa inte chansen att få träffa fantastiska Nils under galan, hör honom berätta om sin väg till dubbla OS-guld och mycket, mycket mer”, skriver Uddevalla näringsliv på Facebook.

ANNONS

På idrottsgalan kommer bland annat Bohusläningens idrottspris att delas ut till Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Priserna ”Årets eldsjäl”, ”Årets ledare”, ”Årets unga ledare” och ”Årets parasportare” kommer att delas ut på galan. Bohusläningens läsare nominerar sina favoriter, vilket kan göras fram till den 16 mars. Även ”Folkets pris” ska delas ut – ett pris som helt avgörs av Bohusläningens läsare. Det priset går att rösta på till och med 30 mars.

Rösta och nominera

Rösta på din favorit till ”Folkets pris” här. Du kan rösta till och med 30 mars.

Nominera till ”Årets ledare”, ”Årets unga ledare” och ”Årets parasportare” här. Möjligheten att nominera är öppen till och med 16 mars klockan 17.00.

ANNONS