Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stina Nilsson var överlägsen i sprinten i Val Müstair.

Nilsson överlägsen i sprinten: "Väldigt bra"

Stina Nilsson krossade än en gång allt motstånd. På nyårsdagen vann hon sin andra sprint i Tour de Ski i överlägsen stil.

Stina Nilsson visade sin klass redan i kvalet i schweiziska Val Müstair där Tour de Skis tredje etapp, den andra sprinten, avgjordes under nyårsdagen.

Nilsson var drygt sekunden före tvåan Ingvild Flugstad Østberg, Norge, och gav inte heller senare under tävlingen någon motståndare chansen.

25-åringen var långt, långt före alla motståndare i såväl kvartsfinalen som i den tuffa semifinalen och bottennappet och 39:e platsen från distansloppet häromdagen kändes avlägset.

"Banorna passar"

Inte heller i finalen fanns det någon som var i närheten av att hota svenskan som avstannande gick i mål som etta för tredje gången i rad i en världscupsprint.

- Banorna i Val Müstair passar mig väldigt bra. Jag trivs bra på hög höjd och på tuffa banor med utslagsgivande backar. Så det här passade mig perfekt, säger Nilsson till TT.

När andra talade om hur tuff banan och det höga höjden var, såg det i stället retfullt lätt ut för Nilsson.

Hon menar att skenet bedrar, men säger också att hennes nuvarande form i fristilssprint ger henne stora fördelar under heaten.

- Det är skönt, för när mycket stämmer har man tid att tänka under loppet och inte bara fokusera på ryggen framför. Man hinner lägga upp en plan, se luckor och var man ska gå om. Det blir en trygghet, att man kan bestämma hur man ska göra.

Under onsdagen väntar den fjärde och sista etappen för Nilsson som planenligt kommer att avbryta touren efter 10 kilometer klassiskt i Oberstdorf.

- Det ska bli väldigt kul med ett klassiskt lopp och med masstart, men sedan ser jag fram mot att komma hem och få några bra träningsdagar.

TT: Hur svårt är det att ladda om efter en urladdning som det blev idag?

- Jag har lite problem med det, men jag har även haft bra dagar efter sprintar och hoppas på en sådan dag i morgon.

Tungt för Ingemarsdotter

För Ida Ingemarsdotter, som ligger femma totalt i Tour de Ski, blev det ingen repris på pallplatsen från den första sprintetappen. Ingemarsdotter hade det kämpigt redan i kvartsfinalen men tog sig vidare som heatfyra och på tid med fem hundradelars marginal. Hon slutade sedan sist i samma semifinalheat som Nilsson.

Svenskorna Linn Sömskar och Moa Molander Kristiansen slogs ut i kvartsfinalen medan Lisa Vinsa, Maria Nordström och Mia Eriksson inte tog sig vidare från kvalet.