Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Helena Barne, årets eldsjäl, Mattias Eriksson, årets parasportsprofil, Benjamin Åberg, årets unga ledare, Bertil Ljungkvist, årets ledare var förra årets vinnare. Bild: Håkan Fredriksson
Helena Barne, årets eldsjäl, Mattias Eriksson, årets parasportsprofil, Benjamin Åberg, årets unga ledare, Bertil Ljungkvist, årets ledare var förra årets vinnare. Bild: Håkan Fredriksson

Nominera dina favoriter till Uddevalla idrottsgala

Ta chansen att nominera den du tycker ska prisas på galan i april. Fyll i formuläret här nedanför.

Den femte april är det dags för årets stora idrottsevent i Uddevalla med Uddevalla näringsliv som arrangör. Idrottsgalan hyllar årligen stora som små insatser på många sätt. Nu kan du vara med och påverka hur galan ska gå genom att nominera de personer du tycker ska vinna ett pris.

Vem som vinner priserna i kategorierna: Årets eldsjäl, årets parasportare, årets ledare och årets unga ledare bestämmer idrottsgalans jury men det är du som nominerar lokala idrottsprofiler till de olika priserna. Nytt för i år är att det är här – på bohuslaningen.se – som vi tar emot dina kandidater och motiveringar.

"Vill göra galan mer publik"

Med mindre än två månader kvar till Uddevalla idrottsgala är det hög tid att nominera de som just du tycker ska uppmärksammas. Nu öppnar Bohusläningen upp formuläret där du kan nominera dina favoriter.

– Vi vill göra galan mer publik och är det roligt att koppla på Bohusläningen som når ut till så många människor. Det har tidigare varit skralt med nomineringar i vissa klasser, säger galageneralen Alexander Rahm Johansson.

Alexander Rahm. Bild: Edvin Bergström
Alexander Rahm. Bild: Edvin Bergström

Fram till den 20 mars kan du komma med dina nomineringar. Därefter väljer idrottsgalans jury ut tre i varje kategori – och slutligen en vinnare. Vem som tilldelas priserna avslöjas på Uddevalla idrottsgala på hotell Carlia den 5 april.

Hoppas många tar chansen

– Kan vi vara med och sprida möjligheten att nominera till fler så är det väldigt roligt. Hoppas att många tar chansen att lyfta fram viktiga personer i idrottsrörelsen, säger Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen.

Galan i sig kommer att vara sig lik från tidigare upplagor. Det blir mingel, mat, musik och massor av idrottssnack.

Utöver de redan nämnda kategorierna ska också Gustaf Mattssons stipendier, Publikens pris (där det går att rösta fram till och med galakvällen) samt Bohusläningens idrottspris delas ut. Det sistnämnda priset är de enda som är klart då vi redan på nyårsafton avslöjade att IFK Uddevalla futsal blev 2018 års vinnare.