Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lisa Nordén under OS i Rio i fjol.

Nordén ansöker om plats i Wada

Samtidigt som triathlonstjärnan Lisa Nordén kämpar sig tillbaka från sina skador viker hon in på ett nytt spår i sitt idrottsliv.

- Jag kommer att ansöka om en plats i de aktivas kommitté i Wada nu, eftersom de söker nya medlemmar, säger OS-tvåan från 2012 till Radiosporten.

Sverige har inte haft någon representant i de aktivas kommitté i den internationella antidopningsbyrån sedan snowboardåkaren Sara Fischer var där fram till för ungefär fem år sedan.

- Dopning är nog det fulaste som finns inom idrotten, just att man lurar sig, fuskar sig till medaljer. Fundamentet inom idrotten är ju att det ska vara rättvist, säger Lisa Nordén.

Vid idrottsläkaren Hans-William Müller-Wohlfahrts klinik i München fick Nordén för några veckor sedan svaret på sina skadebekymmer de senaste åren.

- Det jag fick höra var att jag hade en komprimerad disk i ryggen, en ganska rejäl inflammation i hälsenan och slemsäcken i ena foten plus en gammal ärrvävnad på senan, säger Nordén, som till nästa år satsar på VM på halv ironman-distansen.