Cecilie Redisch Kvammes Norge (i rött) vann mot Sanne Troelsgaards Danmark i Algarve Cup.

Norge avgjorde i slutminuten mot Danmark

|

Norge VM-laddar. Danmark gör det inte efter kvalförlusterna mot Sverige och Nederländerna.

I premiären av Algarve Cup såg de länge ut att vara likställda. I den andra övertidsminuten visade dock Norge vilket lag som ska spela ett VM i sommar, när Lisa-Marie Utland satte 2–1 på en målvaktsretur.

Tidigare hade Parisanfallaren Nadia Nadim inlett målskyttet i dansk favör efter 17 minuter.

Nicoline Sørensen kunde mycket väl ha följt upp med ett 2–0-mål innan pausen, men fick felträff på det fina inspelet från Wolfsburgstjärnan och lagkaptenen Pernille Harder.

Norge skulle dock trots allt jobba sig tillbaka in i matchen. Ett flertal hörnor och en energisk och effektiv hög press ledde vägen till den frispark i minut 78 som gav Therese Sessy Åsland ett kvitteringsmål – som alltså också följdes av ett vinstmål på tilläggstid.

Det tredje laget i Norge och Danmarks grupp är Kina, som Norge möter på fredag i Albufeira.

Faro, TT:s utsände