Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mikael Lindquist bidrog med 22 poäng när Norrköping kvitterade till 1–1 i matcher i SM-finalen i basket mot Luleå. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Norrköping kvitterade i SM-finalen

En stark andraperiod visade vägen när Norrköping tog hem den andra SM-finalen i basket med 86–75 och kvitterade till 1–1 i matchserien.

Luleå, som vann första matchen hemma med 77–59, fick en bra start och gick fram till 19–11 med två minuter kvar av första perioden. Men i andra perioden gjorde hemmalaget åtta raka poäng från 21–25 och vann perioden 23–10 och sen släppte man inte greppet om matchen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Jag tycker vi kontrollerade returtagningen bra, speciellt i första halvlek, sade Adnan Chuck i nsd:s webbsändning.

Norrköping byggde på ledningen poäng för poäng, mycket tack vare bra skytte från Mikael Lindquist och fint spel under korgen av veteranen Joakim Kjellbom. Via 41–33 i halvtid och 67–52 efter tre perioder var man som mest uppe i 18 poängs ledning, 70–52, innan Luleå kunde reducera lite på slutet.

- I första halvlek var vi för statiska offensivt och hade inte aggressiviteten för att spela det anfall vi ville, förklarade Luleås tränare Peter Öqvist.

- I andra var offensiven bättre men vi fick inget stopp på Norrköping i försvaret.

Lindquist kom upp i 22 poäng, bland annat satte han fyra av sex trepoängsskott. Kjellbom lade i 17 och Gerry Blakes bidrog med 16 poäng. I Luleå blev Brandon Rozzell bäste poängplockare med 15 poäng.

Nästa match spelas på tisdag i Luleå. Först till fyra segrar gäller.