IFK Norrköpings tränare Tor-Arne Fredheim har tillsammans med sina spelare en del att fundera över för tillfället. Arkivbild.
IFK Norrköpings tränare Tor-Arne Fredheim har tillsammans med sina spelare en del att fundera över för tillfället. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Norrköping i fritt fall – sjätte raka förlusten

Den damallsvenska smekmånaden är över för IFK Norrköping.
Mot bottenlaget BP kom sjätte raka förlusten, 0–1 på hemmaplan.
– Vi har typ aldrig förlorat så här många matcher i rad tidigare, säger Norrköpings Elsa Burvall.

ANNONS
|

Medan IFK Norrköping deppade över sjätte nollpoängaren i rad var det desto muntrare miner hos spelarna i Brommapojkarna. Segern på Parken i Norrköping var årets första för Stockholmslaget.

– Lättnad och glädje. Otroligt skönt, viktiga tre poäng, säger BP:s Alice Ahlberg till Viaplay efteråt.

– Förhoppningsvis är det här vändningen.

Fult – men viktigt

27-åringen var den stora hjälten för dagen. I den 47:e minuten tryckte hon in det som skulle visa sig bli matchens enda mål efter en hörna. Det räckte hela vägen, och BP klättrar därmed upp på sex poäng, fem före jumbon IFK Kalmar. Upp till säker mark är det nu endast en poäng.

ANNONS

I slutet av matchen märktes det att det var viktiga poäng som stod på spel, medger Alice Ahlberg.

– Vi hanterar det helt okej. Vi blir lite väl låga och sista kvarten är väl inte den vackraste fotbollen jag har sett. Men det är viktig fotboll. Då får det vara så, säger Ahlberg.

IFK Norrköping inledde sin första damallsvenska säsong sensationellt bra, med tre segrar och en oavgjord. Sedan har det tagit tvärstopp

"För bra för botten"

– Det känns jäkligt surt. Vi vet att vi behöver poäng. Vi vill inte ligga där i botten, jag tycker att vi är för bra för det. Vi får inte till det i dag, och släpper in ett billigt mål, säger Norrköpings Elsa Burvall till Viaplay.

Särskilt orolig är hon ändå inte.

– Just nu tror jag att det sitter lite i huvudet. Vi har haft ett enormt självförtroende tidigare och vunnit i princip alla matcher i elitettan. Vi har typ aldrig förlorat så här många matcher i rad tidigare. Det sätter sig nog lite. Men vi är en stark grupp, jag vet att vi kommer att komma tillbaka.

ANNONS