Norska stjärnorna Caroline Graham Hansen och Ada Hegerberg deppar efter 1–3-förlusten mot Japan i VM-åttondelsfinalen.
Norska stjärnorna Caroline Graham Hansen och Ada Hegerberg deppar efter 1–3-förlusten mot Japan i VM-åttondelsfinalen. Bild: Lise Åserud/NTB/TT

Norsk VM-besvikelse: "Inte tillräckligt bra"

Norges VM-äventyr är över.
Det slutade med åttondelsfinal.
– Alla är besvikna, säger förbundskapten Hege Riise till NRK efter 1–3 mot Japan.

ANNONS
|

Riise menar på att norskorna ställdes mot ett väldigt bra japanskt lag.

– De gör det svårt för oss. Vi försöker på slutet och får någon möjlighet, men då öppnar vi även upp för kontringar, säger förbundskaptenen till NRK och fortsätter:

– Alla är besvikna. Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Vi tror på det även om vi ligger under med 1–3. Det var nära, men inte tillräckligt bra.

Vilde Bøe Risa slog bollen rätt i gapet på Risa Shimizu som från nära håll gjorde 2–1 för Japan i början av den andra halvleken.

– Jag tycker det är jobbigt. Jag är ansvarig för det andra målet och sträcker händerna i luften för det. Det hade kunnat bli en annorlunda match om det inte hade hänt. Man måste få bort sådana misstag på den här nivån, säger Bøe Risa.

ANNONS

Ingrid Syrstad Engen gjorde självmål i första halvlek när hon försökte få bort ett inlägg.

– Vi gick ut och gav allt. Vi möter ett av de bästa lagen i turneringen. Jag är besviken, men vi gav allt för varandra. Jag har aldrig varit så trött efter en match tidigare, säger hon.

Storstjärnan Ada Hegerberg:

– Vi krigar och ger allt, men så är det några misstag som gör att de kommer in i matchen. Då blir vi straffade. Vi tog oss vidare från gruppen, men hade gärna hoppats på mer, säger Hegerberg enligt Dagbladet.

ANNONS