AHK -  Skövde
AHK - Skövde Bild: Viktor Ljungström

Norsten tonar ner sina anklagelser mot Franzén

Efter att Axel Franzén skjutit Fabian Norsten i huvudet anklagade Skövde-målvakten honom för att ha gjort det medvetet. Dagen efter första kvartsfinalen vill dock Norsten tona ner sina kommentarer.

ANNONS
|

Fabian Norsten, märkbart irriterad, menade i pausintervjun i första kvartsfinalen att Axel Franzéns skott i ansiktet var utstuderat och medvetet för att få bort Skövde-målvakten ur matchen.

Dagen efter tonar en märkbart omtöcknad Norsten ner det hela.

– Jag förstår ju att Franzén inte är dum i huvudet, att han inte skjuter mig i huvudet med flit. Men jag var frustrerad där och då, han är en schysst kille och det var inte meningen, säger Norsten.

Hur mår du idag?

– Jag har nog en lätt hjärnskakning. Vi vet inte riktigt än men det känns sådär. Men inget är konstaterat ännu.

ANNONS

Men det gick ändå att spela?

– Det var först efter matchen när pulsen gick ner som huvudvärken började, och även i paus. Vi får se hur det utvecklar sig.

Axel Franzén säger även han att det absolut inte var meningen att träffa Norsten som han gjorde.

– Jag skjuter aldrig någon i ansiktet med flit. Sedan förstår jag hans frustration i stridens hetta, att man är sur och arg. Men samtidigt är det inte okej att anklaga någon för att medvetet försöka skjuta bort en målvakt ur matchen.

– Det ligger liksom inte i handbollens natur att göra såna saker. Jag kan bara tala för mig själv men jag har aldrig avsiktligt skjutit en målvakt i huvudet. Speciellt inte för att försöka eliminera en målvakt ur matchen.

Det är en ganska skarp anklagelse han kom med?

– Ja det är det, men det var som sagt i stridens hetta och man tänker sig inte alltid för. Jag tog kontakt med deras fysansvarige efter matchen för att höra hur det var med Fabian och fick höra att han mådde sådär. Men fysion sa också att det är sådant som händer, att det var fint att jag hörde av mig. Fabian hälsade via honom att livet går vidare och att vi syns på onsdag.

ANNONS

Franzén vänder sig även mot de utanför planen som hade åsikter om det som hände.

– Det är lätt för folk runtomkring som tror sig veta vad handboll handlar om, att tycka saker. Men då vet dom inte alls vad det handlar om. Samtidigt är det mitt fel att skottet tar i huvudet, det står jag för. Men det var inte meningen.

ANNONS